2024.03.19, Kedd
Nemzetközi építészeti pályázatra nevezték be az EBH INVEST által kivitelezett Irányi Palotát
Fotók: EBH INVEST

Nemzetközi építészeti pályázatra nevezték be az EBH INVEST által kivitelezett Irányi Palotát

magyarepitok.hu

2022.01.20. 12:00 - Kolinek Nóra

A Baumit Life Challenge meghívásos pályázatán kizárólag építészek vehetnek részt, és Baumit homlokzati anyagokkal készült épületek indulhatnak.

Hirdetés

Már több alkalommal is beszámoltunk a megújult Irányi Palotáról. Az EB HUNGARY INVEST Kft. munkájával helyreállított historizáló fővárosi palota nyerte el az Év Homlokzata 2021 fődíjat műemlék kategóriában.

A pályázatot a palota terveit készítő, Pyxis Nautica Építésziroda Kft. nyújtotta be. Az épület a felújított és az újonnan épített részek egységes egésszé formálásával különösen megragadta a zsűri figyelmét.

„A felújítás apró részletekre is figyelő kivitelezése az utcai homlokzat egyszínű vakolata ellenére rendkívül plasztikus felületet eredményezett, amelyen a fény-árnyék hatások csodálatosan helyettesítik a színek alkalmazását”

– indokolta a zsűri.

Hozzátették: ebben a tervezők és a kivitelező, EBH INVEST kiemelkedő kreativitással használták ki a Baumit CreativTop homlokzati vékonyvakolat nyújtotta lehetőségeket.

Fotók: EBH INVEST

A pályázat célja, hogy egyedi homlokzatok tervezésére inspiráljon

A kétévente megrendezésre kerülő Baumit Life Challenge nemzetközi építészeti verseny célja, hogy díjazza és bemutassa azokat a Baumit homlokzatképző anyagokkal készült épületeket, melyek inspirálják az építészeket a minőségi és egyedi homlokzatok megtervezésében, és egyben segítse őket a megvalósításukban – olvasható a verseny honlapján.

A pályázatra érkezett épületek jó példák arra, hogy a különféle anyagokban és struktúrákban, forma és szín kombinációkban milyen sok értékes és kreatív lehetőség rejlik. A verseny elnevezése a Baumit homlokzati vakolat és homlokzatfesték termékköre, a Baumit Life-ra utal, és szimbolizálja azt a kihívást, ami a homlokzati felületek struktúrájának és színének tervezése jelent az építészet számára.

 

A pályázat meghívásos, kizárólag építészek vehetnek rajta részt, és Baumit homlokzati anyagokkal készült épületek indulhatnak. A résztvevő hazai építészeket a magyar Baumit kérte fel a pályázásra, így az Irányi Palota terveit készítő Pyxis Nautica Építészirodát is.

A pályaműveket egy építészekből álló nemzetközi zsűri bírálja el. Ők választják ki kategóriánként a 6-6 döntős épületet, majd közülük a díjazottat és egy fődíjas épületet.

2022 februárjában kerül megrendezésre az online közönségszavazás. 2022 május elején tudhatjuk meg, hogy mely épületeket juttatta a nemzetközi zsűri a döntőbe. Az ünnepélyes díjátadó 2022. május 19-én lesz Valenciában, melyre meghívják a döntős épületek pályázóit.

 

Galéria

Iparági hírekEBH INVESTműemlékfelújításrekonstrukcióműemlékBaumit Kft.építőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés