2024.04.24, Szerda
Rászoruló gyemekeknek gyűjtött csokoládét jótékony akcióban a Délút
karitacio.hu

Rászoruló gyemekeknek gyűjtött csokoládét jótékony akcióban a Délút

szegedma.hu, karitacio.hu

2022.01.27. 19:30

A Karitáció Alapítvány immár több mint másfél évtizede megszervezett akciójában vett részt a délkelet-alföldi mélyépítő vállalat. A gyűjtésben húszezer tábla csokoládét kapnak a gyermekek az alapítvány önkénteseinek segítségével: ennek első felét már leszállították, a második tízezret pedig az első negyedév során osztják ki.

2008 óta minden évben, így a legutóbbi karácsonykor is megrendezték a Karitáció Alapítvány bohócdoktorai a csokigyűjtési akciójukat, melynek célja, hogy rászorulók, illetve beteg gyerekek juthassanak édességhez  – derül ki a szegedma.hu cikkéből és a karitacio.hu összefoglalójából. A Csongrád-Csanád megyeszékhelyén írt lap Gere Anikó Mónika koordinátort idézve kiemeli: az alapítványnak országszerte 42 gyűjtőpontja volt, ennek a felét Szeged tette ki.

A megyében nemcsak Szeged jeleskedett az összesen 20 ezer táblányi csokoládét összegyűjtő akcióban: Szőregen, Algyőn, Sándorfalván, Hódmezővásárhelyen és Makón is gyűjtötték még az édességeket.

 

A megyei cégek és iskolák is részt vettek a programban

Olyan a Csongrádban is jelentős képviselettel bíró cégek is csatlakoztak a kezdeményezéshez, mint a Sole-Mizo Zrt. vagy az algyői központú mélyépítő, a Délút Kft., a vállalatok gyűjtőpontokat is biztosítottak az akcióhoz. Továbbá több iskola is részt vett a gyűjtésben: ez utóbbi a lap által idézett korodinátor szerint azért is fontos, mert a diákok aktív résztvevőként tanulják meg, hogy másokkal törődjenek.

A legutóbbi akció során összesen húszezer tábla csokit sikerült összegyűjteni – tízezerrel többet, mint 2020-ban.

Az adományok első felét a karácsonyi időszakban kapták meg a fiatalok. Így édességet szállítottak a szegedi gyermekklinikára, valamint a szentesi, a kecskeméti, a hódmezővásárhelyi és a makói kórházba is. Emellett az ópusztaszeri otthonba és az újszegedi Covid-osztályba is vittek még csokoládét – összesen 10 ezer táblányit. A következő 10 ezret az első negyedévben juttattják el az intézményekbe.

Iparági hírekjótékonyságDélút Építő és Bányászati Kft.társadalmi felelősségvállalásSzegedAlgyő