2024.07.27, Szombat

Hirdetés

A modern és klasszikus építészet méltó összeházasítása díjat ért a KÉSZ Csoportnak Bukarestben is
FotóK: KÉSZ Csoport

A modern és klasszikus építészet méltó összeházasítása díjat ért a KÉSZ Csoportnak Bukarestben is

magyarepitok.hu

2022.03.23. 18:30 - Szabó Ákos

Az Atenor Dacia One-t és a KÉSZ romániai leányvállalatát a Romániai Építészek Rendje elismerő oklevéllel tüntette ki.

Hirdetés

Nemcsak Magyarországon nyeri el a KÉSZ Csoport az ágazat meghatározó díjait (a Benczúr11 Lakó és Irodaház és fejlesztéséért kapott hazai építőipari nívódíjukról ebben a cikkünkben olvashatnak), hanem Romániában is. A csoport helyi leányvállalata egy komplex és kihívásokkal teli projekt sikeres megvalósításáért kapott díjat: a bukaresti belvárosban az Atenor Dacia One irodaház kialakításáért.

A decemberben megítélt díjról és az azt megelőző projektről lapunk a KÉSZ Csoport hazai és romániai munkatársaitól kapott információkat, illetve egy videót is be tudunk mutatni. A Romániai Építészek Rendje a projektet felépítő csapatot „Az épített tér managementjéért, minőségéért és komplexitásáért” járó oklevéllel tüntette ki 2021 december 7-én az éves bukaresti Építészeti Gálán.

 

 

A KÉSZ Románia 2019 december 9-én indította el a projekt kivitelezését Bukarestben, a projektről a magyarepitok.hu megkeresésére a csoport magyarországi és romániai munkatársai közösen adtak információt. Az új irodaház a belga Atenor csoport egyik legjelentősebb fejlesztése Románia fővárosában: egy szép, de bonyolult munkáról volt szó, a KÉSZ-re háruló feladatok rendkívül összetettek voltak.

 

A forgalmas belvárosban dolgoztak

Az épületegyüttes 3 tömbből áll:

  • Egy XIX. századi, ötszintes, műemlék épület, amely Cesianu ház néven ismert és német nagykövetségként is működött. A teljes körű felújítása, megrongálódott művészi díszítéseinek pótlása és korszerű épületgépészet kiépítése volt itt a feladat.
  • A szomszédos épület egykor a bukaresti szovjet közösség színházaként funkcionált, de hosszú évekig üresen állt. A homlokzatát műemlékké nyilvánították, ezért megőrizték és egy acél segédszerkezettel meg is támasztották.
  • A harmadik épület a színház bizonyos részeinek helyén és a Cesianu ház kertjében épült fel új irodaházként.

Megtudtuk: a kivitelezés egyik legkomolyabb kihívása az volt, hogy mindez Bukarest központjában, a forgalmas Győzelem út és Dacia sugárút kereszteződésénél valósították meg.

 

Több mint 27 ezer négyzetméteres projekt készült el

 

 

Az épületegyüttes kiterített felülete meghaladja a 27 ezer négyzetmétert, a projekt átadásra 2021 végén került sor. A KÉSZ csapata elmondta: büszkék arra, hogy a megrendelő, a tervezők és kivitelezők között jó együttműködés jegyében sikerült összehangolniuk a régit az újjal, életre hívva egy értékes, minőségi épületegyüttest.

Galéria

Iparági hírekKÉSZ CsoportBukarestRománianívódíjakiroda

Hírlevél

Hirdetés