2024.04.24, Szerda
A szerkezettervezés legkreatívabb projektjeit ünnepelték ezen a versenyen

A szerkezettervezés legkreatívabb projektjeit ünnepelték ezen a versenyen

magyarepitok.hu

2022.03.24. 16:31 - Szabó Ákos

Hat országból érkezett 30 projekt a magyar Consteel versenyére.

Hirdetés

Kihirdették a Consteel szoftver felhasználói között meghirdetett a Steel Lion nemzetközi díj nyerteseit – az 1. International Consteel Meetup online rendezvényről a KÉSZ Csoport számolt be. A közleményből kiderül, a magyar fejlesztésű Consteel szoftver egy egyedülálló és fejlett megoldás az acélszerkezetek gyors és hatékony tervezésére. „A Consteel alkalmazásával évről évre rengeteg kiváló projekt születik. A verseny által ezeket szeretnék megmutatni a tágabb mérnök társadalomnak, hogy kiderüljön, milyen sok különböző, kreatív megvalósítás létezik és mennyi mindenre használható a szoftver” – írják.

A meetup-on a tapasztalt Consteel felhasználókon kívül érdeklődő mérnökök és az új technológiák iránt nyitott cégek is részt vettek. A legjobb szerkezeti acélprojekteknek járó Steel Lion díjra összesen 30 pályamű érkezett, 6 országból (spanyol, görög, román, olasz, lengyel, magyar). 

 

 

A Consteel egyedülálló szerkezeti analízis és tervezőszoftver acél, öszvér és vasbeton szerkezetekhez. Legfőbb erőssége az acélszerkezet automatizált stabilitásvizsgálata a valósághű 3D szerkezeti modell alapján, külpontosságokkal és csatlakozási merevségekkel kiegészítve. A Consteel rendelkezik egy integrált kapcsolattervező modullal, mely lefedi a leggyakrabban alkalmazott típusokat.

 

Díjazottak:

  • 1. helyezett: Vázterv Kft. (HU) - PICK Aréna acélszerkezet, Magyarország
  • 2. helyezett: Michelon Ingegneria in Architettura (IT) - White Building, Málta
  • 3. helyezett: Calmesa Silos y Estructuras metálicas (ES) - NUDESA raktár, Spanyolország
  • Pangolin különdíj: KÉSZ Constructii S.R.L. (RO) - Tiszaliget revitalizáció - Csúszda tartószerkezet, Magyarország
Iparági hírekConsteelversenyKÉSZ Csoportépítőipari cégekVázterv Kft.

Hírlevél

Hirdetés