2024.05.02, Csütörtök

Hirdetés

A szegedi Pick Aréna hidegburkolatait a Mapei termékei teszik esztétikusabbá
Fotók: Mapei Kft.

A szegedi Pick Aréna hidegburkolatait a Mapei termékei teszik esztétikusabbá

magyarepitok.hu

2022.07.07. 07:30 - Kalácska-Nagy Nóra

Az edzőcsarnok, illetve a kollégium öltözőinek, folyosóinak, vizes blokkjainak, lépcsőházainak, keringőinek hidegburkolatait mind Mapei megoldásokkal alakították ki.

Hirdetés

Szegeden a Felső-Tisza part szomszédságában, a volt városi stadion helyén épült fel 2019 és 2021 között a város legújabb kézilabda csarnoka. Az újonnan épült sportcsarnok szolgált helyszínéül a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságnak. A beltéri hidegburkolás kialakítása során a Mapei termékeit alkalmazta a kivitelező.

A 28.390 négyzetméter alapterületű Szegedi Multifunkcionális Sportcsarnok (Pick Aréna) kivitelezési munkáit a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. végezte, a beruházó a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. volt. A multifunkcionális komplexum teljes monolit szerkezetépítését az Épszerk-Pannónia Invest Kft. kivitelezte. Az avatóünnepséget 2021 decemberében tartották.

Fotók: Mapei Kft. 

Egy bentlakásos részleget is kiépítettek

A létesítmény nemcsak sporteseményeknek ad otthont, hanem koncertek, különböző rendezvények helyszínéül is szolgál.  A Hajós-Építész Iroda Kft. által tervezett 8143 férőhelyes komplexumhoz tartozik egy 25-30 gyerek középiskolai bentlakásos kollégiumi elhelyezésre alkalmas kollégium is.

A szakemberek a Mapei rétegrendekkel összesen 22.000 négyzetméteren dolgoztak a vizes blokkok, az öltözők és a medence kiépítése során.   

Hidegburkolás 22.000 négyzetméteren

A hidegburkolási munkákat a Dominó Kft. szakemberei végezték. Az edzőcsarnok, illetve a kollégium öltözőinek, folyosóinak, vizes blokkjainak, lépcsőházainak, keringőinek a hidegburkolatait mind Mapei megoldásokkal alakították ki.

Új építésű épületről lévén szó, valamennyi hidegburkolat esztrich és beton aljzatokon került fektetésre. Az előkészítést PRIMER G alapozóval és NOVOPLAN MAXI aljzatkiegyenlítővel oldották meg.

Az ADESILEX P9, a projekteken és a családi házas építkezéseken is régóta népszerű ragasztóanyag biztosította a normál méretű kerámiaburkolat tartósságát. A kisebb burkolatok ragasztásához ADESILEX P9, KERAFLEX S1, míg az előcsarnok 120-120 centiméteres nagylapjait 1200 négyzetméteren ULTRALITE S2 ragasztóval ragasztották.

Fugázáshoz a KERACOLOR FF FLEX fugázót alkalmazták. Mivel a KERACOLOR FF FLEX DropEffect technológiával készül, így vízlepergető tulajdonsága mind a burkolat tisztításakor, mind a vizes helyiségekben előnyt jelent.

A kent vízszigeteléshez a MONOLASTIC és a MAPELASTIC AQUADEFENSE rugalmas, kent vízszigetelést alkalmazták a mesterek. A MAPESIL AC penészálló, ecetsavas, szilion hézagkitöltő anyag alkalmazása volt az utolsó fázis. A MAPESIL AC negatív sarkokban, csőáttörésekben és penészesedés mentesen egészíti ki a burkolatot és teszi esztétikussá, továbbá műszakilag is teljessé a rétegrendet.  Az utólagos betonozásokhoz a WHB Kft. szakemberei a TOPCEM PRONTO terméket használták.        

ADATOK

Referencia megnevezése: Pick Aréna

Mapei termékekkel végzett munkálatok: Hidegburkolás, vízszigetelés

Helyszín: Szeged

Kivitelezés éve: 2019-2021.

Beruházó: BMSK

Generálkivitelező: West Hungária Bau Kft.

Hidegburkolati kivitelező: Dominó Kft.

Mapei partnerkereskedő: Dominó Kft.

Mapei kapcsolattartó: Kósa Viktor

 

FELHASZNÁLT MAPEI TERMÉKEK

Hidegburkolás: Primer G, Novoplan Maxi, Adesilex P9, Keraflex S1, Ultralite S2, Keracolor FF Flex, Mapelastic Aquadefense, Mapesil AC, Mapetex filc

Betonjavítás: Topcem Pronto, Planitop Fast 330

Galéria

Iparági hírekMapei Kft.WEST HUNGÁRIA BAU Kft.Épszerk-Pannónia Invest Kft.SzegedburkolatBeruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK)Hajós Építész Iroda Kft.Dominó Kft.

Hírlevél

Hirdetés