2024.04.18, Csütörtök
Elnyerte az idegenforgalmi ágazat Oscarjaként ismert díjat a Magyar Zene Háza
Borítókép: MTI/Szigetváry Zsolt, Fotók: Magyar Építő Zrt., Liget Budapest/Palkó György

Elnyerte az idegenforgalmi ágazat Oscarjaként ismert díjat a Magyar Zene Háza

magyarepitok.hu, MTI

2022.10.08. 08:00 - Gyöngyösi Klaudia

A létesítmény a Magyar Építő Zrt. kivizelezésével valósult meg a japán sztárépítész, Sou Fujimoto tervei alapján.

Hirdetés

A Magyar Zene Háza elnyerte az Európa vezető új turisztikai attrakciója 2022 címet az idegenforgalmi ágazat Oscarjaként emlegetett World Travel Awards versenyen - tájékoztatta az intézmény vasárnap az MTI-t.

Ahogy korábban írtuk, a különleges épület a japán sztárépítész, Sou Fujimoto tervein keresztül a Magyar Építő Zrt. kivitelezésével jöhetett létre.

A Magyar Építő Zrt. nevét további kivitelezések is fémjelzik, mint a Puskás Aréna, mely Magyarország első, legnagyobb és legkorszerűbb stadionja, valamint többek között az Új Néprajzi Múzeum és Látogatóközpont, melyet idén tavasszal adtak át.

A Magyar Zene Háza közleményében kiemelte: a 29. alkalommal megrendezett verseny díjazottait közönségszavazással választották ki. A világ utazási és turisztikai ágazatának legjobbjait a 2022. október 1-én megrendezett World Travel Awards versenyen hirdették ki Mallorcán.

A díjátadót 1993 óta minden évben megrendezik, hogy a turizmus területének kiválóságait feltérképezzék és jutalmazzák. Kontinensenként számos kategóriában érkeznek jelölések minden évben épületekre, természeti látványosságokra és különleges látnivalókra, amelyek közül a győztest közönségszavazással választják ki. A turisztikai szakemberek, a média és a látogatók idén is a világ minden tájáról szavaztak a jelöltekre.

Fotó: Liget Budapest/Palkó György

Jó néhány figyelemre méltó műszaki megoldást valósított meg a kivitelező

Sághi Attila, a Városliget Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese az épület egy korábbi bejárásán elmondta: amikor Sou Fujimoto terveit kihirdették a nemzetközi pályázat győztesének, sokan kételkedtek abban, hogy egy ilyen épület megvalósítható Magyarországon.

A beruházás valóban nagy kihívások elé állította az építőket, akik azonban képesek voltak ezeket megugrani. "Csak az előtérben legalább harminc olyan műszaki megoldás valósult meg, amelyre eddig nem volt példa a régióban."

 

Fotó: Magyar Építő Zrt.

 

Számtalan díjat zsebelhetett már be az egyedi kivitelezésű létesítmény

A Magyar Zene Háza kategóriájában a budapesti intézményen kívül még négy turisztikai látványosság kapott jelölést az idén: az észak-írországi Trónok Harca Múzeum, a Hans Christian Andersen Ház a dániai Odensében, a horvátországi Sljeme-hegyen működő libegő, valamint a Berlin központjában található Humboldt Forum.

A közleményben felidézték, hogy a Magyar Zene Háza már számos elismerést kapott: 2019 decemberében Európa legjobb középülete lett, majd a legjobb nemzetközi középület díját is elnyerte az egyik legrangosabb nemzetközi ingatlanszakmai versenyen, az International Property Awardson.

Az amerikai Music Cities Awardson 2020 őszén megkapta a világ legjobb zenei célú ingatlanfejlesztése díját, 2022-ben a zsűri fődíját az "ingatlanszakmai Oscaron", a MIPIM-en, nemrég pedig a 13. Portfolio Property Awards különdíjában részesült.

 

Fotó: Magyar Építő Zrt.

 

Iparági hírekMagyar Építő Zrt.Magyar Zene HázaLiget Budapest ProjektdíjátadókVárosliget

Hírlevél

Hirdetés