2024.04.20, Szombat
Volt merszük belépni a piacra - építőipari vállalat vezetői lettek az év fiatal vállalkozói
Fotó: FIVOSZ - balra Balázs Gábor, középen Sinkó Gergő

Volt merszük belépni a piacra - építőipari vállalat vezetői lettek az év fiatal vállalkozói

magyarepitok.hu

2023.01.09. 12:10 - Hegedűs Gergely

A FIVOSZ azokat a mindennapi hősöket igyekszik megmutatni, akik fiatal koruk ellenére komoly értéket teremtenek mind pénzügyileg, mind társadalmilag.

Hirdetés

A Fiatal Vállalkozók Hete keretén belül átadták az Év Fiatal Vállalkozója díjat - írta a hirado.hu. A most 14. alkalommal átadott elsimeréssel a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) minden évben azt a 18-40 év közötti vállalkozót tünteti ki, aki fiatal kora ellenére komoly értéket teremt pénzügyileg és társadalmilag egyaránt.

"Az Országos Fiatal Vállalkozói Díjjal a FIVOSZ azokat a mindennapi hősöket tudja vállalkozó nagykövetté nyilvánítani és a többiek számára megmutatni, akik fiatal koruk ellenére komoly értéket teremtenek mind pénzügyileg, mind társadalmilag" 

- olvasható a hírben.

Az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat 2022-ben Balázs Gábor és Sinkó Gergő, a Most-Épker csoport alapítói kapták. A két vezetővel korábban lapunk is interjúzott, az akkor 27 éves fiatalok cégét már az akkori beszélgetés alapján is innovatív szemléletű kkv-ként mutattuk be. Az alapítóinak két évvel ezelőtt a semmiből indulva sikerült megkapaszkodniuk az ágazatban úgy, hogy a 2018-as interjú idején közel 20 alkalmazottat és 60 állandó alvállalkozót foglalkoztattak, 400 millió forintos éves árbevétel mellett.


Az indulás óta megharmincszorozták árbevételüket

A díjhoz kapcsolódó méltatásban az olvasható, hogy a díjazottak által alapított cégek összesen több mint 3 milliárd forintos forgalommal zártak 2021-ben, jelenleg 64 főt foglalkoztatnak saját munkavállalóként. "Gábor és Gergő fiatal koruk ellenére egy hagyományos területen indították el vállalkozásukat, ahol kevés a fiatal és óriási a verseny, mert nagy halak vannak jelen, így az érvényesülés számukra igazi kihívás" - áll a jellemzésben. Az összegzés hangsúlyozza, a munkát innovatív módon kezdték el, és ennek köszönhetően sok munkával, gyorsan növekedtek, az indulás óta megharmincszorozták árbevételüket.

Külön hangsúlyozzák a két vezető társadalmi szerepvállalását, amely már nagyvállalati szinten működik.

Egy saját oktatási rendszert dolgoztak ki, amivel csökkenteni kívánják a beáramló külföldi vendégmunkások számát, és előtérbe helyezik a hazai ki nem használt munkaerőt, ez által a megtermelt jövedelmet az országon belül tartva.

Támogatnak gyermekotthonokat, illetve sajátos nevelési igényű gyermekeknek vásárolnak készségfejlesztő játékokat.

Iparági hírekMost-Épker Kft.nívódíjak

Hírlevél

Hirdetés