2024.04.25, Csütörtök
Óriás méretű lapokat burkoltak a Merkbau szegedi Építőcenterében
Fotók: Merkbau Zrt.

Óriás méretű lapokat burkoltak a Merkbau szegedi Építőcenterében

szeged365.hu

2023.02.28. 12:45

A kiskunhalasi székhelyű Merkbau Zrt. egy különleges nyílt nap keretében, szakképzett burkolómesterek és partnerek segítségével mutatta be szegedi Építőcenterében a hazánkban még újdonságnak számító, nagylapok burkolásának technikáját.

Nem mindennapi eseményre került sor a Merkbau Zrt. szegedi Építőcenterében: február 9-én egy nyílt nap keretében nyerhettek bepillantást az érdeklődők abba, ahogyan szakképzett mesterek burkolnak be rendkívüli rutinnal óriás méretű burkolólapokat – derült ki a szeged365.hu tájékoztatásából.

A nyílt napon felburkolt lapok az ősszel Olaszországban megrendezett Cersaie kiállítás, Európa legnagyobb burkolat kiállításának lapjai voltak, így a legújabb trendnek megfelelő darabokkal ismerkedhettek meg a vendégek.

A Merkbau „nagy lap burkoló napról” egy videós összefoglalót is készítettek a szeged365.hu munkatársai, amelyben Berkecz Rolanddal, a szegedi üzlet centervezetőjével és Forgó Mónikával, a cég munkatársával beszélgettek az esemény részleteiről és fontosságáról.

 

 

2023-ban a nagylapok kerülnek a fókuszba

Ahogyan az a tájékoztatásból kiderült, a Wimmer Fülöp utcai Építőcenter életében 2023 a változások éve, melynek egyik hozadéka, hogy a nagylapokat helyezik a fókuszba, hiszen a trend azt mutatja, megnőtt a vásárlók nyitottsága az újdonságok, olykor merész, vagy éppen formabontó anyagok és technikák iránt.

Berkecz Roland elmondta,

ez hívta életre a csütörtöki szakmai napjukat is, ahová kivitelezőket, lakberendezőket, sőt még tanulókat is meghívtak, hogy megismerkedhessenek a megalapok burkolásának minden praktikájával.

 

Fotók: Merkbau Zrt.

 

Az építőcenter több partnere is részt vett az eseményen

Az eseményen a szegedi Építőcenter több partnere is együtt dolgozott. A Cemix Hungary Kft., segédanyagokat forgalmazó cég munkatársai bemutatták azokat a ragasztókat, amelyekkel ezeket a nagylapokat lehet rögzíteni, valamint azokat a szerszámokat, asztalt, vágó- és fogóeszközt, ami ezeknek a megalapoknak a mozgatásához, felrakásához szükséges – emelték ki az összefoglalóban. Hozzátették:

Az Atlas Concorde kerámia kollégái egy design előadással rukkoltak elő, de a Merkbau Zrt. szerszám ágazatának munkatársai is hasznos tanácsokkal és gyakorlati praktikákkal látták el a vendégeket.

 

 

A Merkbau szegedi Építőcenterében bárki megtalálhatja a tetszésének megfelelő megalapot

Mint írják, miközben a burkoló szakemberek nekiláttak a munkálatoknak, Forgó Mónika tájékoztatásából az is kiderült, hogy egészen pontosan mit is láthatnak az érdeklődök:

 „A greslapoknál az óriáslapok korábban elképzelhetetlen méreteket öltöttek. Amit a nyílt napon burkoltunk, 120×278 centiméter és 120×280 centi volt. Ezeknek a vastagsága, amit a falra tettünk, 6 milliméter vastagságú” – részletezte Forgó Mónika, majd hangsúlyozta,

bármilyen dizájn is álljon közel a vásárlóhoz, a kínálatukban szereplő megalapok rendkívül színes választékában biztosan mindenki megtalálja a leginkább hozzáillőt, hiszen a Merkbau szegedi Építőcenterében kő-, fa-, illetve márványmintás lapok is választhatók.

 

 

Már hazánkban is egyre több szakember sajátítja el ezeket az új technikákat

Berkecz Roland elmondta, Magyarországon a nagylapok burkolása még újdonságnak számít, kevésbé elterjedt, de Olaszországban és Spanyolországban például már intenzívebben dolgoznak az óriás méretű burkoló anyagokkal.

A nyílt napon az érdeklődők szép számán is látszódott már azonban, hogy hazánkban is egyre több szakember sajátítja el és használja a gyakorlatban ezeket az új technikákat – emelték ki végezetül a beszámolóban.

 

 

Galéria

Iparági hírekÚjházburkolásSzeged