2024.03.19, Kedd
Helyére került a Nívódíjat jelző tábla a PTE új épülettömbjén
Főkép: aok.pte.hu / Fotók: Kércz Viktor - magyarepitok.hu

Helyére került a Nívódíjat jelző tábla a PTE új épülettömbjén

magyarepitok.hu, aok.pte.hu

2023.03.17. 14:30 - Gyöngyösi Klaudia

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar új elméleti tömbjének kivitelezését a ZÁÉV Zrt. valósította meg.

Hirdetés

Középület-oktatási kategóriában építőipari nívódíjat nyert el a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar új elméleti tömbje – derült ki az elismerésért járó tábla ünnepélyes avatásán. A 12 ezer négyzetméteres oktatási és kutatási épületszárny, a legmodernebb technológiai újításokkal az eddigieknél is magasabb szintű elméleti és klinikai oktatási környezetet biztosít a hallgatók és az oktatók, kutatók számára.

 

Fotók: Kércz Viktor/magyarepitok.hu

 

A létesítmény több mint 14 milliárd forintból valósult meg a ZÁÉV Zrt. kivitelezésével, Magyarország első egyetemének megbízásából a Modern Városok Program keretében. A projekt átadására 2021 szeptemberében került sor.

"A kivitelezési munkákat cégünk 2017 novemberében kezdte meg és 2021 júnusában fejezte be. Nagyon büszkék vagyunk az elkészült épületre és mindenki az lehet, aki ehhez hozzájárult. Azt gondolom európai színtű létesítményt sikerült közösen megvalósítanunk és az elkészült bővítéssel a régió legnagyobb épülete jött ezáltal létre” – mondta el beszédében Dormán József, a ZÁÉV Építőipari Zrt. vezérigazgató-helyettese.

 

Dormán József, a ZÁÉV Építőipari Zrt. vezérigazgató-helyettese

 

Az új tömbben két 336 és két 96 fős előadóteremben sajátíthatják el a hallgatók az orvoslást, emellett 34 szemináriumi terem is helyet kapott, melyek között specializált hallgatói laborok jöttek létre.

 

 

Megújult a 10 ezer négyzetméteres közösségi park is

A földszinten és az első emeleten kaptak helyet a nagyelőadók, a szemináriumi termek és közösségi terek a kapcsolódó kiegészítő helyiségekkel. A második és harmadik emeleten pedig az Élettani Intézet, a Transzlációs Medicina Intézet, a Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézet és az Orvosi Népegészségtani Intézet található.

 

 

Az épület középső részén helyezkedik el a "CORE facility": olyan laborok, melyek az összetett kutatások, eltérő szakági munkafolyamataihoz adnak egységes infrastruktúrát. Az egyes területek különböző biztonsági besorolással rendelkeznek, beléptetőrendszerrel védettek.

 

 

Az új épület tőszomszédságában megújult a 10 ezer négyzetméteres közösségi park is, amely növényeivel, korszerű burkolatrendszerével és köztéri bútoraival, mesterséges tavával nívós közösségi teret biztosít a hallgatók számára.

Az Építőipari Nívódíjért járó táblát Bódis József, a PTE-f fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke, Miseta Attila, a PTE rektora, Nyitrai Miklós, a PTE ÁOK dékánja, Dormán József, a beruházást végző ZÁÉV Zrt. vezérigazgató-helyettese és Sillye Imre, a PTE Kancellária főmérnöke avatta fel.

Galéria

Iparági hírekZÁÉV Építőipari Zrt.Pécsi TudományegyetemPécsÉpítőipari Nívódíj

Hírlevél

Hirdetés