2024.04.28, Vasárnap
Új szintre emeli az együttműködést a WHB Group és a TSPC Csoport
A szegedi Tiszavirág Sportuszodát a TSPC tervei alapján kivitelezte a WHB által vezette konzorcium

Új szintre emeli az együttműködést a WHB Group és a TSPC Csoport

magyarepitok.hu

2023.09.01. 12:25 - Szabó Ákos

A meghatározó magyar magasépítő 50 százalékos tulajdonrészt szerzett a vezető hazai mérnökirodában.

Hirdetés

Adásvételi megállapodást írt alá augusztus 14-én a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. (WHB) és a TSPC Csoport, melynek értelmében a WHB 50 százalékos tulajdonrészt szerzett a vezető hazai építész- és mérnökirodában. A fúzió által a WHB Group részévé válik a TSPC Csoport – írják sajtóközleményükben.

 

Digitális tudást vezetnek be a kivitelezésben is

Hangsúlyozzák: az építőipari digitalizáció előretörése és a hazai piaci változások megkövetelik, hogy a tervező és a kivitelező cégek az eddigi gyakorlathoz képest még szorosabban együttműködjenek. Az építőipart az elmúlt időszakban számos kihívás érte. Az új együttműködésnek köszönhetően a WHB Group ezeknek a kihívásoknak hatékonyabban tud majd megfelelni és releváns megoldásokat tud szolgáltatni a beruházóknak.

„A tervezői szegmensben a digitalizáció előrehaladott, azonban a kivitelezés során a digitális megoldások töredéke kerül csak alkalmazásra. Ennek oka, hogy a tervezőknél és mérnököknél nincs meg az a gyakorlati kivitelezési tudás és tapasztalat, amire a digitális megoldásokat lehet építeni. E nélkül pedig a kivitelezőknek a digitális megoldások alkalmazása jelenleg még nehézkes. Ezzel szemben a piaci igény – mára már szabályozási környezet szinten is – már igényli a teljes megvalósítás során a digitális megoldások alkalmazását. A fúzió által elérhetővé válik a digitalizáció fokozott bevezetése a virtuális térből és tervezőasztalról, a helyszíni kivitelezés munkafolyamataiba. Egymás erősségeire építve hatékonyabbak tudunk lenni mind a projektek tervezési-, mind a projektek megvalósítási fázisában”

– mondta el Kádár Mihály, a TSPC Csoport alapító-ügyvezetője.

 

A közös múltból építenek közös jövőt

A közlemény rámutat: a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. kiemelt figyelmet fordít a digitalizáció gyakorlatban történő alkalmazására, fejlesztésére és oktatására, miközben Magyarország egyik vezető generálkivitelezőjeként a terepen szerzett tapasztalata is kifejezetten jelentős.

Miután a két cégcsoport az elmúlt évtizedben számos projekten együtt dolgozott, jó munkakapcsolatban, a fúzió logikus következő lépésként jelent meg arra, hogy a tervezésben már kiforrott digitális tudást a gyakorlatba átültessék, és közösen erősebb és hatékonyabb piaci szereplőként jelenjenek meg az építőiparban.

A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. jelenleg Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő, 100%-ban magyar tulajdonú piacvezető építőipari vállalkozása. Otthon van a generál- és szakipari kivitelezésekben az építőipar minden szegmensében: a műemlékfelújításától kezdve, az ipari, kereskedelmi és logisztikai létesítményeken át a sport-, oktatási-, és egészségügyi létesítményekig. A több mint 270 fős saját létszámon túl, cégcsoport szinten több, mint 1000 fő szakkivitelezőt foglalkoztat.

A TSPC Csoport napjainkban Magyarország vezető mérnökirodája, amely 2012 óta szállít megoldásokat generáltervezési szemlélettel, komplex látásmóddal és innovatív technológiai háttérrel. A cégcsoport azzal a céllal jött létre, hogy részmegoldások helyett teljeskörű szolgáltatást nyújtson megrendelőinek, végigkísérve őket projektjeikben az ötlettől a megvalósulásig. Az egyetemi szaktársak által együtt indított hét fős kis cég 10 évnyi növekedést követően több, mint 180 főt foglalkoztató, 8 irodát működtető, regionálisan jelen levő cégcsoporttá nőtte ki magát, számos szakágban dolgoznak jelentős tapasztalattal bíró kollégákkal, egyre nagyobb projekteken.

Iparági hírekWEST HUNGÁRIA BAU Kft.TSPC Kft.digitalizációgenerálkivitelezésépítészetiparági hírekiparági elemzés

Hírlevél

Hirdetés