2024.05.01, Szerda

Hirdetés

Magyar tulajdonú építőanyag gyártó bővítette a kapacitását
Fotó: csomiep.com

Magyar tulajdonú építőanyag gyártó bővítette a kapacitását

mti

2024.01.10. 13:52 - Szabó Ákos

Hódmezővásárhelyen építkeztek, új üzemi csarnok készült el.

Hirdetés

Uniós támogatással, mintegy 600 millió forintos beruházással bővítette üzemét és termelési kapacitását az építési betonelemeket készítő Csomiép Beton és Meliorációs Termékgyártó Kft. – írja a cég közleményében.

A növekvő megrendelői igények kiszolgálása érdekében a cég 2645 négyzetméteres üzemcsarnokkal bővítette hódmezővásárhelyi telephelyét, ahol így már a legújabb technológiák alkalmazására is lehetőség nyílik.

 

Modern gépekkel is erősítettek

Üzembe állítottak két futódarut, beszereztek egy új, nagy teljesítményű hídmérleget, valamint egy új berendezést a gyártási folyamathoz elengedhetetlen magas nyomású gőz előállítására. Az új csarnokban gyártott termékek előkészítését gyorsítja meg a fejlesztés segítségével vásárolt árokásó-rakodógép is.

A 2022 elején indult és tavaly év végén befejeződött beruházás költségeiből 419,30 millió forintot fedezett feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatás.

A CSOMIÉP Beton és Meliorációs Termékgyártó Kft.-t 1989-ben alapította hat állami vállalat és két magánszemély, ma a cég magyar szakmai befektetők tulajdonában áll. Az alapításkor meghatározó tevékenységi kör, a vízrendezéshez kapcsolódó műszaki feladatok ellátása az elmúlt 35 év folyamán kibővült csatornázó elemek, út- és vasútépítési elemek, mezőgazdaságban és a környezetvédelem területén használatos előregyártott vasbeton elemek előállításával. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a 116 alkalmazottat foglalkoztató Csomiép Kft. értékesítésből származó nettó árbevétele 2022-ben meghaladta az 5 milliárd forintot, ami 47 százalékos növekedés az előző évhez képest. A vállalkozás adózott eredménye 2021-ben 453 millió, 2022-ben mintegy 644 millió forint volt.

Iparági híreképítőanyagokCsomiép Kft.Hódmezővásárhely

Hírlevél

Hirdetés