2024.07.13, Szombat
Különleges közös vállalat jött létre a hazai építőiparban
Fotó: DVM-Greenfield

Különleges közös vállalat jött létre a hazai építőiparban

2024.03.01. 15:43 - Hegedűs Gergely

A DVM-Greenfield versenyelőnyét a közel kétszáz fős szakértő csapat, a több millió négyzetméternyi kivitelezésben szerzett tapasztalat és a Limelog gyártókapacitása adhatja.

Hirdetés

DVM-Greenfield néven közös vállalatot indított az DVM group és a Greenfield Development. A lépésről beszámoló közlemény szerint az összefogás célja, hogy ötvözzék a DVM group évtizedes építőipari és a Greenfield Development átfogó ipari generálkivitelezői tapasztalatát. A DVM-Greenfield már az indulásakor összesen több mint 70 000 négyzetméter generálkivitelezési és projektmenedzsmenti megbízással növelte porfólióját.


Nem jelent összeolvadást

A DVM-Greenfield az ipari ingatlanszektorban teljeskörű szolgáltatást kínál a fenntartható raktár- és gyártócsarnokok kulcsrakész generálkivitelezésétől, a projektmenedzsmenten át a mindenre kiterjedő szakmai tanácsadásig. A Limelog gyártó- és logisztikai kapacitásának köszönhetően, a házon belül előregyártott vasbetonelemekkel és saját szállító járműparkkal a megszokott iparági standardnál gyorsabban képesek átadni az igényre szabott létesítményeket.

A társulás nem jelent összeolvadást, a DVM group, a Greenfield Development és a Limelog továbbra is folytatja eddigi tevékenységét, azonban a DVM-Greenfield vállalaton keresztül képesek egy sokkal szélesebb és egyre bővülő ügyfélkör integrált elvárásainak is megfelelni. 


Komoly boom alakult ki a regionális ipari ingatlanpiacon

Huszlicska Dávid a DVM-Greenfield cégvezetője emlékeztetett, a koronavírus-járványból adódóan az ellátási láncok stabilitásának megerősítése érdekében, és ezzel párhuzamosan az online kereskedelem növekedése miatt az elmúlt években látványosan fellendült a hazai és a regionális ipari ingatlanpiac.

"A termelésbiztonság érdekében az európai vállalatok egyre közelebb hozzák saját és beszállítói gyártókapacitásaikat a helyi piacaikhoz, ami még tovább növeli a minőségi raktár- és gyártócsarnokok iránti keresletet. Ezt az érdeklődést csak fokozza az ázsiai gyártó- és összeszerelő üzemek hazai megjelenése, ami ugyancsak hatalmas lehetőséget jelent a bővülésre.”

A trendeket felismerve indult el 2022-ben a Greenfield Development, amely magas színvonalú generálkivitelezői és tanácsadási szolgáltatásokat nyújt az ipari ingatlanszektorban. A vállalat alapítói Móró Gábor, a Limelog tulajdonosa, amely saját szállító járműparkkal és előregyártott betonelem gyárral is rendelkezik, valamint Huszlicska Dávid és Szélesi Dániel, akik évtizedes, 400 000 négyzetméter raktár- és gyártócsarnok építésében szerzett tapasztalattal felvértezett szakemberek, és akik a CTP vezetői pozícióit hátrahagyva társultak a Greenfield Development megalapításában.

A Greenfield Development indulása óta szoros szakmai kapcsolatot alakított ki a DVM grouppal, Magyarország legkomplexebb építőipari szolgáltatásokat nyújtó cégcsoportjával. A közel 30 éve megbízhatóan működő, stabil pénzügyi háttérrel rendelkező társaság vezető szerepet tölt be a hazai építészeti, tervezési és kivitelezési piacon. A DVM group részéről Massányi Tibor ügyvezető csatlakozott be az új vállalat vezetőségébe. 


A telek kiválasztástól az üzemeltetésig átfogó tapasztalataik vannak

A DVM group és a Greenfield Development által közösen útjára indított DVM-Greenfield versenyelőnyét egy közel kétszáz fős szakértő csapat, a több millió négyzetméternyi kivitelezésben szerzett tapasztalat és a Limelog gyártókapacitása adja, ami kiegészül saját szerkezetgyártással, szállítással és szereléssel, így integrált megoldást tudnak nyújtani partnereiknek.

Massányi Tibor a DVM-Greenfield ügyvezetője kiemelte, hogy a szinergiák segítségével gyorsan, hatékonyan, személyre szabottan és a legszigorúbb szakmai elvárások szerint valósítják meg a rájuk bízott ipari ingatlanprojekteket. "A generálkivitelezés mellett képesek vagyunk az ideális telek kiválasztástól, a koncepció-alkotáson és a kivitelezésen át egészen az üzembehelyezésig végigvezetni ügyfeleinket a teljes folyamaton. Átfogó piaci ismeretünkkel a beruházás során minden területen megbízóink rendelkezésre állunk, legyen szó a megvalósítási tanulmány kidolgozásáról, akár a lízinggel kapcsolatos kérdésekről."

A DVM-Greenfield már indulásakor egy több mint 70 000 négyzetméteres portfólióval rendelkezik a generálkivitelezés és a projektmenedzsment területén. A vállalat ügyfelei között olyan meghatározó megbízók találhatók, mint a Biggeorge Property a 8200 négyzetméteres West Gate H épület megvalósításával vagy a Panattoni Hungary a 15 000 négyzetméteres ZF debreceni futóműgyártó üzem és raktár kivitelezésével. A Jiecang Linear Motion 22 800 négyzetméteres kaposvári gyártóegységének, illetve az Evoring Precision Manufacturing 26 000 négyzetméteres jászfényszarui gyártóegységének megvalósítását pedig teljeskörű projektmenedzsmenttel támogatják, amibe beletartozik a koncepcióterv készítése, az építési engedélyekkel kapcsolatos feladatok kezelése, a generálkivitelezői tender lefuttatása, a műszaki ellenőrzés és a pénzügyi monitoring is.

Iparági hírekDVM groupipari ingatlanokingatlanfejlesztéscsarnoképítés

Hírlevél

Hirdetés