2024.04.23, Kedd
Ünnepi készülődés a közösségért
Fotók: Erdei Mihály/magyarepitok.hu

Ünnepi készülődés a közösségért

magyarepitok.hu

2024.03.27. 10:48 - Móré Levente

Színes kavalkád, sikeres programok várták a dolgozókat a SZABADICS nagykanizsai székházában.

Hirdetés

Erős családi múlttal rendelkező, ma már nagyvállalatként működő vállalkozás a SZABADICS Építőipari Zrt., ahol a kezdetektől fogva kiemelkedő szerepet tölt be a közösségépítés és társadalmi szerepvállalás. Kiválóan illeszkedik a Cégcsoport közösségi életébe a nemrégiben megrendezett Húsvétváró rendezvény is, hiszen a vállalati stratégia hangsúlyos eleme a közösségépítés és a munkatársak családtagjainak bevonása a cég életébe.

 

Fotók: Erdei Mihály/magyarepitok.hu

 

Ünnepek kiemelt szerepben

A vállalat vezetősége kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az egyes ünnepek alkalmából a munkatársak céges környezetben is átélhessék az ünnep hangulatát. A karácsony, mint az év legkiemelkedőbb ünnepe különösen fontos szerepet tölt be a cég életében. Közeledtével ünnepi díszbe öltöztetik a központi irodaházukat, ezáltal segítve a munkatársaikat, hogy még munka közben is átélhessék az ünnep varázsát.

 

 

Tavaly már harmadik alkalommal szerveztek karácsonyi rajzpályázatot a dolgozók gyermekei számára, ami évről-évre egyre népszerűbb. Amint Timár Orsolya, szakmai asszisztenstől megtudhattuk:

„A karácsonyi rajzpályázat sikerén felbuzdulva hirdettük meg az idei évben először Húsvétváró Programunkat, amelynek központi eleme volt a Húsvéti Kreatív Alkotópályázatunk.”

 

 

Két kategóriában nevezhettek a pályázók a Kreatív Alkotópályázatra: 3-7 évesek és 8-12 évesek. A gyermekek bármilyen húsvéti témájú alkotással jelentkezhettek és az alkotásokhoz bármilyen anyag felhasználása megengedett volt. Ez az új kezdeményes is érdeklődésre talált a gyermekek körében, szebbnél-szebb ötletes munkák érkeztek. A pályaműveket a SZABADICS kollégáiból álló hat fős zsűri értékelte, a díjak kiosztására pedig a Húsvétváró délutánon került sor.

 

 

Kötetlen kapcsolatépítés

A SZABADICS kiemelt célja a közösségépítés, egy ilyen esemény pedig kiemelkedő lehetőség arra, hogy a dolgozók és családtagjaik kötetlenebb környezetben ismerjék meg egymást és erősítsék kapcsolataikat. Az ilyen típusú rendezvények segítségével a munkahelyi kapcsolatok túlmutathatnak az munkahelyi környezeten, ami hosszútávon javíthatja a munkahelyi együttműködést és teljesítményt.

A munkavállalók és családtagjaik aktív részvétele a rendezvényen összekovácsolja őket, erősíti a csapatmunkát és a pozitív munkahelyi légkört.

 

 

Persze egy ilyen esemény nemcsak a közösségépítést szolgálja, hanem segít abban is, hogy a dolgozók kiegyensúlyozottabbak és elégedettebbek legyenek a munkahelyi élet és magánélet egyensúlyának megteremtésében – amely a SZABADICS vezetősége által megfogalmazott stratégia egyik meghatározó eleme.

 

Workshop és vásár is színesítette a programokat

„Több alkalommal szerveztünk már kreatív workshopokat dolgozóink számára, azonban ilyen összetett formában megvalósuló eseményt, alkotópályázatot, workshopot és vásárt először rendeztünk meg”

– tudtuk meg Timár Orsolyától.

 

 

Kifejezetten pozitív visszajelzések érkeztek a programokra, amelyek során vásárt rendeztek a Zala Vármegyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény sérült lakói által, kézzel készített termékekből. A vásáron többek között egyedi kerámiákat, étkészleteket, kosarakat és szőnyegeket láthattak-vehettek az érdeklődők. Ezután került sor a Húsvéti Kreatív Alkotópályázat díjazottjainak kihirdetésére, amely izgalmas pillanatokat tartogatott. Végül a húsvéti ajtódíszkészítő workshop következett, amelyen a kollégáik és gyermekeik vettek részt. A workshopon kopogtatókat készíthettek az érdeklődők egy előre meghatározott sablon alapján, amit saját ízlésük szerint, egyedi módon díszíthettek, alakíthattak.

 

 

Kis alkotók, komoly nyeremények

Kategóriánkként nyereményben is részesültek az alkotópályázaton résztvevők, amelyet az ünnepélyes díjátadón kaphattak meg.

  1. helyezettek: Családi belépő a Zalakarosi Fürdőbe
  2. helyezettek: Családi belépő a Veszprémi Állatkertbe
  3. helyezettek: Belépő 1 felnőtt és 1 gyermek részére a Bobo Fun Parkba

„Fontos, hogy a Zalakarosi Fürdőbe szóló belépőket a Fürdő vezetősége ajánlotta fel” – hangsúlyozta Timár Orsolya. Ezek a nyeremények lehetőséget biztosítanak a családoknak arra, hogy közös élményekre tegyenek szert és kikapcsolódjanak az ünnepi időszakban.

 

 

Galéria

Iparági hírekSzabadics Zrt.családi napcsaládbarát

Hírlevél

Hirdetés