2024.07.07, Vasárnap
Az ikonikus hazai épületek zöld minősítéséséről is ismert Óbuda Group csatlakozott a HuGBC-hez
A Magyar Zene Háza

Az ikonikus hazai épületek zöld minősítéséséről is ismert Óbuda Group csatlakozott a HuGBC-hez

Forrás: Óbuda Group, magyarepitok.hu

2024.07.04. 14:55 - Szabó Ákos

Kiemelt hangsúllyal kezelik az épületek fenntarthatóságát, ezért léptek be a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületébe.

Hirdetés

Az Óbuda Group nemrég csatlakozott a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének (Hungary Green Building Council - HuGBC) tagjaihoz – derül ki a lapunkhoz eljuttatott közleményből. Mint írják, céljuk, hogy tovább erősítsék a fenntartható építés iránti elköteleződésüket, emellett a szervezet és az Óbuda Group fenntarthatósági csapata közösen hatást fejtsenek ki és befolyással bírjanak a jelen és a jövő környezettudatos építésére, és további együttműködési lehetőségeken is dolgozhassanak. A szervezetbe való felvételnek előfeltétele egy tagfelvételi eljárásban való részvétel.

 

Budapest meghatározó épületei at Óbuda Group portfóliójában

Hangsúlyozzák: az Óbuda Group nemcsak elhivatott támogatója a fenntartható építésnek, de aktívan szerepet vállal a magyarországi zöld minősítések számának növelésében. Több mint 10 éve működő fenntarthatósági csapatuk közel 80 meghatározó nagyberuházást segített hozzá LEED, BREEAM vagy WELL minősítésékhez, köztük található

  • a MOL Campus,
  • a Magyar Zene Háza,
  • a Néprajzi Múzeum és Látogatóközpont,
  • a Millennium Háza,
  • az Agora Budapest,
  • a Magyar Telekom Székház,
  • a HillSide Offices,
  • vagy a Graphisoft Park
  • és Budapest Dock Szabadkikötő Logisztikai és Ipari Park számos épülete.

 

Herényi Barnabás

„A HuGBC Magyarországon egyedülálló szerepet tölt be az építőipart érintő zöld átállásban. Az egyesület kiváló szakemberek és a fenntarthatóság iránt elkötelezett vállalatok együttműködésével olyan pozitív hatást tud kifejteni hazánkban, amelyre az egyes szereplők külön-külön nem lennének képesek. Abban bízunk, hogy az Óbuda Group ehhez a szakmai közösséghez csatlakozva még inkább hozzá tud majd járulni azokhoz a fenntarthatósági célokhoz, amelyek az építőipar klímasemlegessé tételéhez vezetnek, és amelyeket ezidáig önállóan, a saját projektjein volt csupán lehetősége megvalósítani”

– mondta Herényi Barnabás, az Óbuda Group fenntarthatósági csapatának vezetője.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy az Óbuda Group csatlakozott a HuGBC-hez. Az ő szakértelmük és tapasztalatuk jelentős hozzáadott értéket képvisel a szervezetünk számára. Bízunk benne, hogy közösen további eredményeket érhetünk el a fenntarthatóság terén, és hozzájárulhatunk ahhoz, hogy Magyarország épített környezete zöldebb és élhetőbb legyen” – mondta Szarvas Gábor, a HuGBC elnöke.

További információ az Óbuda Group fenntarthatósági tevékenységéről itt érhető el.

Iparági hírekÓbuda GroupHuGBCMOL Campuszöld megoldásokfenntarthatóságMagyar Zene HázaNéprajzi MúzeumLEEDBREEAMWELL

Hírlevél

Hirdetés