2024.05.19, Vasárnap
Kiderült, ki építi fel a szombathelyi sportkomplexumot

Kiderült, ki építi fel a szombathelyi sportkomplexumot

magyarepitok.hu, haladasstadion.hu

2016.02.02. 18:41 - Hegedűs Gergely

Szombathelyen 8600 fős focistadion és multifunkciós sportcsarnok épül két kézilabdapályával, birkózó, ökölvívó és konditeremmel. A klub mind a 12 szakosztálya otthonra lel, továbbá sportmúzeum és szurkolói shop is létesül. A tervek szerint a szabadidős és élsportok mellett a koncertek és családi programok teret kapnak.

Hirdetés

A 2016/13-as Közbeszerzési Értesítőben nyilvánosságra hozták a szombathelyi labdarúgó stadion és a multifunkcionális sportcsarnok tervezésére és kivitelezésére kiírt közbeszerzés győztesét. Az értesítő szerint a projekt kivitelezője a Wizáv Konzorcium lesz, melynek két magasépítő cég, a Swietelsky Magyarország Kft. és a Záév Építőipari Zrt. a tagja. A beruházás összege 13 milliárd 151 millió forint.

A Haladás Stadion honlapja azt írja, a Rohonci úti új létesítményben a klub mind a 12 szakosztálya új otthonra talál majd.

A sportkomplexumban két különböző funkciót alakítanak ki: egy labdarúgó stadiont a kiegészítő helyiségeivel, illetve az egyéb sportok számára kialakított sportcsarnokot. Utóbbiban helyet kap két kézilabda pálya is, az egyik 450 fős lelátóval is rendelkezik majd, a másik edzőcsarnok lesz. Ugyanebben a sportcsarnokban kap helyet a birkózó, ökölvívó és konditerem is. A Haladás új múzeuma mellett pedig egy szurkolói shop is a rajongók rendelkezésére áll a majd a létesítményben.

A nemzetközi mérkőzések megrendezésére is alkalmas focistadion teljes egészében fedett lelátójú lesz, 8656 főt tud befogadni.

A honlapra feltett közlemény többgenerációs épületként mutatja be az új komplexumot, ami a szabadidős sportok és az élsportok mellett koncerteknek és családi programoknak is helyt ad majd a tervek szerint.

ZÁÉV Építőipari Zrt.Swietelsky Magyarország Kft.Iparági híreksportberuházásoksportcsarnokSzombathely

Hírlevél

Hirdetés