2024.04.19, Péntek
Ezüstérmet lapátolt be az A-Híd sárkányhajó csapata Szegeden
magyarepitok.hu

Ezüstérmet lapátolt be az A-Híd sárkányhajó csapata Szegeden

magyarepitok.hu

2017.07.13. 13:55 - Antal Zsófia

A Hídépítők Egyesületének csapatát, az A-HÍDragon-t 2011 óta támogatja az A-Híd Zrt.

Hirdetés

Az A-Híd néhány kollégája először 2010-ben szállt sárkányhajóba, s az év augusztusában már meg is mérettette magát a Szegeden megrendezésre került Sárkányhajó Világbajnokság céges amatőr futamában. 2011-ben a Hídépítők Egyesületének szakosztályaként hivatalosan is megkezdte versenyzését az A-HÍDragon névre keresztelt sárkányhajó csapat. Az azóta eltelt 7 évben igazi amatőr versenycsapattá váltak, rendszeresen vesznek részt hazai versenyeken, sőt, néhány csapattag több nemzetközi világversenyen is sikeresen szerepelt.

A képre kattintva galéria nyílik!

Az elmúlt években végzett kemény téli és nyári felkészülést követően elérkezett a pillanat, hogy a nemzetközi mezőny klub kategóriájában is vízre szálljon az A-HÍDragon: idén július 6. és 9. között Szegeden, a Maty-ér evezőspályáján rendezték az ECA Nemzetközi és Klub Sárkányhajó Európa-bajnokságot, ahol 9 nemzet képviseltette magát. A legnagyobb mezőnnyel a magyar csapatok érkeztek.

Az A-HÍDragon 200, 500 és 2000 méteres távokon indított hajót női, férfi és vegyes csapattal egyaránt. Bár a legtöbb futamban csak a középdöntőig sikerült eljutni, a masters, azaz 40 év feletti női 10-es hajó 2000 méteren nagyon szoros küzdelemben ezüstérmet szerzett. A négynapos rendezvényen számos magyar klubcsapat ért el szép eredményeket, és a magyar válogatottnak is bőven kijutott az érmekből: a végeredményük 8 arany-, 6 ezüst- és 8 bronzérem.

A képre kattintva galéria nyílik!

Galéria

KirakatA-Híd Zrt.

Hírlevél

Hirdetés