2024.03.19, Kedd
Az utascsarnok és a pénztár munkálataival folytatódik a veszprémi vasútállomás felújítása
Fotók: MÁV

Az utascsarnok és a pénztár munkálataival folytatódik a veszprémi vasútállomás felújítása

MÁV

2023.03.14. 15:30 - Kolinek Nóra

A vasútállomás felújítása ütemterv szerint halad.

Hirdetés

Az Európa Kulturális Fővárosa programhoz kapcsolódva felújítják Veszprém vasútállomást. Ahogy arról beszámoltunk, a munkálatok 2023 februárjában kezdődtek meg.

A MÁV Zrt. 2023. március 14-i tájékoztatása szerint a kivitelezés ütemtervnek megfelelően halad: az átépítéshez szükséges bontási munkálatok folyamatban vannak a régi perontetőt és a peront érintően, illetve a homlokzaton.

A beruházás részeként az utascsarnok és a pénztár területe is új külsőt, burkolatokat kap. A munkálatok mostani szakaszában már szükségessé vált a belső rész lezárása, emiatt a jegyértékesítés március 16-tól a középperonra vezető lépcső mellett kihelyezett pénztárbuszba költözik. A nyitvatartás továbbra is változatlan marad.

Fotók: MÁV

Az állomáson közlekedők számára fontos utasforgalmi területeket, beleértve a pénztárcsarnokot is, várhatóan nyár közepén adják vissza az utasoknak megújult formában – írták.

A beruházás keretében akadálymentes illemhelyet is kiépítenek, és új fotocellás ajtókat építenek be. Az állomásépület új peron- és előtetőt és utcabútorokat kap. Az utaskomfort növelése érdekében a peronra vezető kijáratokat is akadálymentesítik, két új fedett utasbeállót és tíz kerékpártámaszt helyeznek el.

 

Kötött pályaVeszprémEurópa Kulturális FővárosaMÁVvasútfejlesztésMÁV-Volán-csoport

Hírlevél

Hirdetés