2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Megújul a veszprémi vasútállomás
Fotók: Bodnár Boglárka/MTI

Megújul a veszprémi vasútállomás

magyarepitok.hu. MÁV

2023.02.02. 16:55 - Kolinek Nóra

Az EKF rendezvénysorozat kapcsán a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. és a MÁV-Volán-csoport stratégiai partnerségi megállapodást kötött.

Hirdetés

Az Európa Kulturális Fővárosa programhoz kapcsolódva Veszprém vasútállomást is felújítják, a beruházás 1,105 milliárd forintból, részben hazai költségvetési támogatásból és 355 millió erre a célra elkülönített MÁV saját forrásból valósul meg – olvasható a MÁV-Volán-csoport 2023. február 2-i sajtóközleményében.

A tájékoztatás szerint a beruházás keretében megújul az utasforgalmi épület és annak külső homlokzata, az utasvárót új burkolat teszi majd még szebbé, és akadálymentes illemhelyet építenek ki, melyet a váróteremből könnyen meg lehet majd közelíteni.

Az utasok új fotocellás ajtókon keresztül közlekedhetnek. A felvételi épület új peron- és előtetőt is kap. Új utcabútorokat helyeznek el az állomás előtérben, a középső utasperonon, valamint az állomásépület körzetében is. Az utaskomfort növelése érdekében továbbá a peronra vezető kijáratokat is akadálymentesítik, két új fedett utasbeállót és tíz kerékpártámaszt helyeznek el.

Fotó: Bodnár Boglárka/MTI

Az állomás tágabb környezete is megújul

A kivitelezési munkálatok február 6-án a szükséges bontási munkálatokkal, illetve a homlokzat felállványozásával megkezdőnek. Az utasforgalmi területeken is számítani kell részleges korlátozásokra, a kerülő útvonalakat minden esetben ki fogják táblázni – tájékoztatott a vasúttársaság.

A veszprémi vasútállomásnál lévő helyközi és helyi autóbusz-állomáson kisebb tereprendezést hajt végre a Volánbusz is, a munkálatok tavasszal fejeződhetnek be.

Továbbá az állomás környezetében lévő, a városhoz tartozó területek is megújulnak az önkormányzat munkájának köszönhetően.

A rendezvénysorozat kapcsán a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. és a MÁV-Volán-csoport stratégiai partnerségi megállapodást kötött, amelynek célja, hogy kölcsönösen segítsék egymást a rendezvény sikeres lebonyolítása érdekében. A program egyik alapértéke a fenntarthatóság, ezért is kiemelten fontos, hogy a rendezvények ezeket a szempontokat figyelembe véve működjenek. A fenntarthatósági célok elérésében a közösségi közlekedés szerepe kiemelten fontossá vált, a turizmus szempontjából kiemelt, több százezer látogatót megmozgató eseménysorozatnál érdemes ennek előnyeit minél jobban kihasználni.

 

Kötött pályaMÁV-Volán-csoportVeszprémEurópa Kulturális Fővárosavasútfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés