2024.05.25, Szombat
Különleges közösségi teret épített a Merkbau Pannonhalmán

Különleges közösségi teret épített a Merkbau Pannonhalmán

bacsmegye.hu

2016.05.25. 10:22 - Hegedűs Gergely

A közel 400 fős helyiség egyszerre lesz színház-, mozi-, konferencia- és koncertterem, a gimnázium és a környék kulturális központjaként is működik majd.

Hirdetés

Átadták a Pannonhalmi Főapátságban a Merkbau Kft és a Pápai Asztalos Kft. által kivitelezett multifunkciós termet – adta hírül a bacsmegye.hu. A helyiség egyszerre lesz színház-, mozi-, konferencia- és koncertterem, valamint ünnepségek helyszíne. A gimnázium és a Főapátság mellett a környék kulturális központjaként is működik majd.

Néhány évvel ezelőtt, a kiskunhalasi székhelyű Merkbau Kft. volt a kivitelezője a Pannonhalmi Bencés Gimnázium új kosárlabda csarnokának, amely 2014 szeptemberében lett kész. Az akkor funkcióját vesztett régi tornaterem multifunkcionális közösségi térré alakításával is a Merkbaut bízták meg.

A terem tervezésekor fontos szempont volt a kiváló teremakusztika biztosítása.

  • Az ehhez kellő belmagasságot a korábbi terem mélyítésével lehetett elérni,
  • a terem diffúz utózengését az egyedi kőrisfa burkolatok biztosítják. 
  • A mennyezeti hangvetők,
  • a tér oldalfalainak megtört kialakítása,
  • a színpad egyedi rétegfelépítése
  • és a teljes belsőépítészeti kialakítás mind a kimagasló akusztikai környezet megteremtését szolgálják.

A terem professzionális világítástechnikát, hangrendszert és audiovizuális rendszereket kapott. A komfortérzetet nyáron is temperálható környezet és 268 darab egyedi zsöllyeszék biztosítja. A színpad körüli karzaton további 50 férőhely került kialakításra, ugyanakkor a színpad átalakításával és pótszékek alkalmazásával közel 400 fős iskolai ünnepségek is megrendezhetőek.

Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Zrt.Mi épül?Pannonhalma

Hírlevél

Hirdetés