2024.06.20, Csütörtök
A Magyar Építő kivitelezi a közszolgálati egyetem új épületeit

A Magyar Építő kivitelezi a közszolgálati egyetem új épületeit

napi.hu, magyarepitok.hu

2016.03.29. 15:07 - Hegedűs Gergely

Új oktatási épület és egy 600 fős kollégium épül a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen a rendőrtiszti kar képzéséhez. A nyertes hatmilliárd forintért végzi a beruházást.

Hirdetés

A Magyar Építő Kft. nyerte meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) két új épületének kialakítására kiírt közbeszerzést – adta hírül a napi.hu.

A rendőrtiszti kar képzéséhez hoz létre egy új oktatási épületet és egy 600 fős kollégiumot az egyetem a budapesti Orczy-park melletti területén. A szerződés értékét előzetesen nettó 7 milliárd forintra becsülte az NKE, a nyertes hatmilliárdért vállalta a kivitelezést. Ketten pályáztak, a Magyar Építő mellett az Épkar Zrt. és a West Hungária Bau Kft. (WHB) alkotta konzorcium.

Az új beruházás a Ludovika téri főépület mögött, a VIII. kerület, Diószeghy Sámuel utca 38-42. alatt valósul meg összesen 17 ezer négyzetméter alapterületen. Ebből az oktatási épület a meglévő ingatlan átalakításával hatezer négyzetmétert érintene. A kollégium egy új épület lesz 11 ezer négyzetméter alapterülettel, 600 férőhellyel, plusz 12 vendégszobával és büfével.

A kollégium első emeletéről egy gyalogoshíd vezetne át az utca túloldalán létesülő sportközpont lőtér épületéhez. Az NKE honlapján olvasható információk szerint a rendőrtiszti kar hallgatói várhatóan 2017 őszén vehetik birtokba majd az új épületegyüttest. Ugyanakkor még idén elkezdődik a tervezett sportközpont építése is, jövőre pedig kezdetét veszi az Orczy-park megújulása, amelynek része a Ludovika Akadémia egykori lovardájának felújítása is.

Magyar Építő Zrt.Iparági híreképítőipari cégekNemzeti Közszolgálati Egyetem

Hírlevél

Hirdetés