2024.05.20, Hétfő
13 ezer négyzetméteres csarnokot kap a DHL a reptéren
iho.hu

13 ezer négyzetméteres csarnokot kap a DHL a reptéren

MTI

2016.08.23. 16:37 - Antal Zsófia

Több mint 7 milliárd forintból épül fel ősztől a logisztikai központ a ferihegyi 1-es terminálon, elkészültével a beruházás 300 munkahelyet teremt meg.

Hirdetés

Mintegy 13 ezer négyzetméteres új logisztikai központot épít a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője, a Budapest Airport. Az épületet a DHL Express használja majd. A Budapest Airport keddi közleményében azt írta, hogy az 1-es terminál mellett felépülő központ előkészítése már megkezdődött, szeptemberben adják át a területet a kivitelezőnek.

A zöldmezős beruházás összértéke meghaladja a 25 millió eurót (7,7 milliárd forint). A DHL Express új repülőtéri létesítménye mintegy 300 alkalmazott munkahelyéül szolgál a jövőben.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója azt hangsúlyozta, hogy a beruházás újabb fontos lépés a repülőtér és a bővülő magyar gazdaság számára is, emellett a magyar-német együttműködés újabb mintapéldája.

Bándli Zoltán, a DHL Express Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója ismertette: az új, teljesen automatizált csomagszortírozó rendszer és a megnövelt árufeldolgozó kapacitás lehetővé teszi majd, hogy hosszabb kiszolgálási időszak legyen, így bővíteni tudják prémium szolgáltatásaik körét és lefedettségét.

A magyar piacon 25 éve jelen lévő német áruszállító vállalat 20 éves bérleti szerződést kötött a központra. A cég jelenleg két repülőgéppel repül Budapestre: egy Airbus A300-600F köti össze Budapestet a cég Lipcsében található európai központjával, egy Boeing 737-es pedig a Magyarországra irányuló árut szállítja Brüsszelből.

munkahelyekMi épül?logisztikai központzöldmezős beruházásLiszt Ferenc repülőtér

Hírlevél

Hirdetés