2024.04.24, Szerda
A NEXON környezetbarát beruházásával bővül tovább a Váci úti irodafolyosó
magyarepitok.hu

A NEXON környezetbarát beruházásával bővül tovább a Váci úti irodafolyosó

magyarepitok.hu

2016.09.10. 21:23 - Antal Zsófia

Bokrétaünnepséget tartott a Market Budapesten, az Újpest-Városkapu közelében épülő NEXON irodaház nyolcadik emeletén. A legmagasabb pontját elért, félidejéhez érkezett projektben a V17-hez és a Váci Greenshez hasonlóan nagy hangsúlyt kap a gazdaságos üzemeltetés.

Hirdetés

A Market Építő Zrt. a magyar tulajdonú NEXON szoftvervállalat új irodaházát idén januárban kezdte el építeni a Váci út 185. szám alatt. A NEXON-nak már vannak irodái a Váci út mentén, azonban jelenleg a mintegy 200 dolgozót több épületben helyezték el. A mostani beruházásnak köszönhetően a teljes cég egyetlen irodaépületbe költözhet, s a nyolc emeletes házban még új munkatársak felvételére is lesz kapacitás.

A készülő épületben innovációs központot hoznak majd létre, s szeretnék a kutatási és fejlesztési tevékenységeket erősíteni. A mélygarázs és a fogadószint felett változatos nagyságú irodaegységek kerülnek kialakításra, több emeleten nagy méretű terasszal kiegészítve. Az épület minden része akadálymentes, megközelíthető lesz babakocsival és a mozgáskorlátozottak által is.

 

fotó: magyarepitok.hu

 

Az építkezés folyamán olyan építőanyagokat és építési technikákat használnak, amelyeknek köszönhetően az iroda elnyerheti majd a LEED zöldépület-értékelő rendszer második legmagasabb, Gold minősítését.

A projekt befejezése jövő év májusában várható.

 

A terület fejlesztése itt nem áll meg

A Váci úti telek speciális adottsága, hogy közvetlen környezetében áll egy már nem működő vasúti híd torzója. A tervezés során – már nem a NEXON-beruházás részeként – felmerült, hogy ezt az elhagyatott vasúti szerkezetet étteremként lehetne hasznosítani. Ennek érdekében a munka során figyelembe vették az irodaépület és a későbbiekben esetlegesen felépítésre kerülő hídétterem közötti kompozíciót is.

A vasúti hidat már a fű is benőtte.

 

A hídétterem megvalósulása kapcsán egyelőre nem született döntés.

Galéria

Market Építő Zrt.Mi épül?Váci útiroda

Hírlevél

Hirdetés