2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Kiírták a közbeszerzést a táncművészeti főiskola új épületeire

Kiírták a közbeszerzést a táncművészeti főiskola új épületeire

magyarepitok.hu

2016.10.24. 10:33 - Hegedűs Gergely

A főiskola zuglói campusa tíz éve nem használt komplexummal bővül. Egy háromemeletes irodaházat hasznosítanak, és létrejön egy zöldtetővel ellátott új épület.

Hirdetés

A közbeszerzési értesítők között megjelent a budapesti Magyar Táncművészeti Főiskola Amerika úti (XIV. kerület) épületének felújítására és átépítésére kiírt ajánlati felhívás. A főiskola campusa a szomszédos Colombus utcában fekszik, bővítését az indokolja, hogy az eddig a VII. kerületi Kazinczy utcában működő Koreográfus- és Táncpedagógus-képző Intézetet is ideköltöztetik Zuglóba. A tíz éve üresen álló Amerikai úti épület felújítása önerőből, és kormányzati támogatásból indul el az MTI korábbi híre szerint.

A hirdetményben az áll, a meglévő épületegyüttesből a lapos épületrész teljes elbontásra kerül és új, kétszintes kisépület kialakítása történik meg extenzív zöldtetővel. A meglévő háromemeletes irodaépület főépületként újul meg: külső-belső felújítást, illetve új homlokzatot és tetőszigetelést kap. A főépületben összesen kilenc tánc- és tanterem épül, valamint vendégszobák és tárgyalók, illetve egy lift. A kisépületben a gépészeti infrastruktúra és az irodák kapnak helyet.

Mi épül?közintézmények

Hírlevél

Hirdetés