2024.03.29, Péntek
40 éves óvoda újult meg Budaörsön
Lola Óvodai Bútor-Facebook

40 éves óvoda újult meg Budaörsön

budaorsiinfo.hu

2016.11.29. 16:21 - Antal Zsófia

A 220 millió forintos beruházásnak köszönhetően 150 óvodás nevelkedhet egy korszerűbb épületben.

Hirdetés

A Csillagfürt Óvoda negyven éve épült, s komolyabb felújítás híján az évek során igen elavulttá és korszerűtlenné vált. Négy hónap alatt, idén novemberre készült el az épület rekonstrukciója, ahol immár kényelmes és korszerű körülmények között gondoskodnak 150 kisgyermek neveléséről. A beruházás a LAM Ingatlanfejlesztő és Építő Zrt. kivitelezésben, 220 millió forint önkormányzati forrásból valósult meg (ebből 10 millió forint volt a bútorok és a konyhatechnológia beszerzésének költsége).

kép: budaorsiinfo.hu

A munka során megtörtént:

  • az épület szigetelése,
  • a homlokzati felújítás,
  • a víz- és elektromos hálózat cseréje,
  • a konyha és a gyermekmosdók megújítása,
  • a lépcső csúszásmentes burkolatot kapott.

Az udvar felől előtető épült, mozgatható árnyékolóval, így esőben és napsütésben is ki tudják vinni az óvónők a gyerekeket levegőzni. A csoportok új beépített szekrényeket és bababútort kaptak, illetve három csoportszobában játszógalériát is kialakítottak. Az épület tervezésekor a szakemberek kikérték az óvónők véleményét is, tehát beleszólhattak a csoportszobák megjelenésébe, s minden csoport a saját arculata szerint rendezhette be a termét. Az óvodások november 9-én léphettek ismét az immár megújult Csillagfürt Óvoda falai közé.

kép: budaorsiinfo.hu

Az önkormányzat a további fejlesztések reményében egy 126 millió forintos pályázatot nyújtott be a VEKOP keretében. Sikeres pályázat esetén a játszóudvar bővítése és a játszóeszközök lecserélése is megtörténik.

Mi épül?építőipari cégekóvodafejlesztésBudaörs

Hírlevél

Hirdetés