2024.06.16, Vasárnap
Félidőhöz érkezett a Thyssenkrupp jászfényszarui óriásfejlesztése
glassdoor.com

Félidőhöz érkezett a Thyssenkrupp jászfényszarui óriásfejlesztése

kormanyhivatal.hu

2016.11.15. 11:01 - Antal Zsófia

A német autóipari konszern gyárépítésén elérték az épületegyüttes legmagasabb pontját. A jövőben 500 munkahelyet teremtő üzemben többek között okos, hidraulikus kormányrendszerek is készülnek majd.

Hirdetés

Jövő évtől kezdve Magyarországon, magyar mérnökök tervezte elektromechanikus kormányrendszereket (C-EPS) és hengerfejbe integrált vezérműtengelyeket gyárt majd a Thyssenkrupp Jászfényszarun. A zöldmezős, több mint 30 milliárd forintos beruházással megvalósuló gyár építése lassan a célegyenesbe fordul, ezért megkezdték a szakemberek keresését: többek között esztergálásra, szerelésre, forgácsolásra várnak jelentkezőket, de például méréstechnikusokra, logisztikai munkatársakra, karbantartókra és mérnökökre is szükség lesz. Mindösszesen közel 500 új munkahelyet teremtenek majd.

Marc de Bastos Eckstein, a Thyssenkrupp Presta Hungary ügyvezető igazgatója az ünnepélyes bokrétaavatón köszönetet mondott mindazoknak, akik lehetővé teszik, hogy a gyár időben felépüljön, és hogy ez a beruházás Magyarországra érkezhetett.

A gyárban a világ élvonalába tartozó, innovatív autóipari termékek készülnek majd. Az innováció a Thyssenkrupp Presta Hungary valamennyi magyarországi egységének jellemzője: a vállalat budapesti kompetenciaközpontjának közel 500 mérnöke a világ egyik legjobb csapatának számít. Az itt fejlesztett okos kormányrendszerek a hagyományos, folyamatosan energiát felvevő hidraulikus rendszer helyett elektromotoros rásegítést alkalmaznak, így csak akkor fogyasztanak energiát, ha a kormányt ténylegesen elforgatják, ezért autótípustól függően akár 0,3 liter üzemanyagot is megtakarítanak száz kilométerenként, valamint műszakilag megbízhatóbbak a hagyományos, hidraulikus rásegítéseknél.

munkahelyekMi épül?autóiparüzemépítésJászfényszaru

Hírlevél

Hirdetés