2024.04.19, Péntek
Az ország számos pontján bővíti telephelyeit az Axiál
axial.hu

Az ország számos pontján bővíti telephelyeit az Axiál

MTI

2016.12.08. 10:12 - Antal Zsófia

Elkészült a bajai gépipari vállalkozás tatabányai szervize, a jövő évre Kerecsenden és Békéscsabán két további fejlesztést terveznek.

Hirdetés

A mezőgazdasági gépek kereskedelmével és szervizelésével foglalkozó Axiál Kft. szerdán adta át tatabányai telephelyének új, 400 négyzetméteres szervizépületét. A beruházás értéke 200 millió forint, s a továbbiakban ez a szerviz szolgálja ki a Csornán, Székesfehérváron és Üllőn lévő alkatrészboltok által lefedett területet. Ez egy négy és fél milliárd forintos fejlesztési program egyik utolsó állomása.

Pintér Zsolt ügyvezető elmondta, hogy a bajai központú, magyar tulajdonban lévő vállalkozás az országban 19 telephelyet tart fent. A társaság négy éve kezdte meg a szervizhálózat bővítését. Idén Orosházán és Hódmezővásárhelyen adtak át karbantartó műhelyt, jövőre a Füzesabony közelében lévő Kerecsenden terveznek szervizbővítést, illetve Békéscsabán építenek új telephelyet.

Az idén 25 éves Axiál Kft. anyacégként 700 embernek ad munkát, a cégcsoportban összesen 1200 ember dolgozik. A gép- és alkatrészeladás mellett foglalkoznak mezőgazdasági gépek bérbeadásával, gépvásárlások finanszírozásával, Szlovákiában és Romániában is vannak leányvállalataik. A cég árbevétele 2015-ben 70 milliárd forint volt, idén hasonló összegre számítanak.

Mi épül?Tatabányaüzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés