2020.12.04, Péntek

Budapest XIII. kerületében megkezdődött a logisztikai és irányító központ kivitelezése, mely elkészülte után költségtakarékos működést és hatékonysági javulást eredményez majd az intézményben.

Hirdetés

Csütörtökön lerakták a Közbeszerzési és Eljárási Főigazgatóság (KEF) új, 3,89 milliárd forintból megvalósuló központjának alapkövét. Az európai színvonalú logisztikai központ a 2007-ben bezárt Szabolcs utcai kórház azon ingatlanrészein épül, amelyeket nem érint Liget Budapest Projekt. A közlemény szerint a beruházás a leromlott állagú épületek bontásával és az elhagyatott terület rendezésével jelentősen hozzájárul a városrész arculatának megújításához.

Ahogy egy hónapja beszámoltunk róla, a kivitelezést a legkedvezőbb árajánlatot tevő Épkar Zrt., a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt., a West Hungária Bau Kft és Magyar Építő Zrt. által alkotott konzorcium végzi. Az épületet várhatóan 2018 második negyedévében adják át.

A tervezők nagy hangsúlyt fektettek az 1900-as évek elején átadott, majd 1950-ben Hajós Alfréd tervei alapján átépített, 2600 négyzetméteres egykori rendelő karakterének és építészeti értékeinek megőrzésére. A felújított épületrészben fogadótér és irodafunkció kap helyet. A kivitelezés során új utak, járdák és parkolók épülnek, megújítják a külső közműveket és kertterületeket, korszerű hűtési-fűtési rendszerrel felszerelt, napkollektoros raktár- és irodaépületet hoznak létre.

A KEF főigazgatója a beruházástól költségtakarékos működést, a koncentrált szolgáltatások feltételeinek megteremtésétől pedig a hatékonyság javulását várja, hiszen jelenleg több bérelt telephelyről, szétaprózottan biztosítják az intézmények kiszolgálását.

WEST HUNGÁRIA BAU Kft.Magyar Építő Zrt.Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt.Épkar Zrt.Mi épül?logisztikai központXIII. kerületközintézmények

Hirdetés

Hírlevél

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés