2024.04.23, Kedd
Elindult a KEF közel 4 milliárd forintos új központjának építése
mno.hu

Elindult a KEF közel 4 milliárd forintos új központjának építése

MTI

2016.12.15. 12:37 - Antal Zsófia

Budapest XIII. kerületében megkezdődött a logisztikai és irányító központ kivitelezése, mely elkészülte után költségtakarékos működést és hatékonysági javulást eredményez majd az intézményben.

Hirdetés

Csütörtökön lerakták a Közbeszerzési és Eljárási Főigazgatóság (KEF) új, 3,89 milliárd forintból megvalósuló központjának alapkövét. Az európai színvonalú logisztikai központ a 2007-ben bezárt Szabolcs utcai kórház azon ingatlanrészein épül, amelyeket nem érint Liget Budapest Projekt. A közlemény szerint a beruházás a leromlott állagú épületek bontásával és az elhagyatott terület rendezésével jelentősen hozzájárul a városrész arculatának megújításához.

Ahogy egy hónapja beszámoltunk róla, a kivitelezést a legkedvezőbb árajánlatot tevő Épkar Zrt., a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt., a West Hungária Bau Kft és Magyar Építő Zrt. által alkotott konzorcium végzi. Az épületet várhatóan 2018 második negyedévében adják át.

A tervezők nagy hangsúlyt fektettek az 1900-as évek elején átadott, majd 1950-ben Hajós Alfréd tervei alapján átépített, 2600 négyzetméteres egykori rendelő karakterének és építészeti értékeinek megőrzésére. A felújított épületrészben fogadótér és irodafunkció kap helyet. A kivitelezés során új utak, járdák és parkolók épülnek, megújítják a külső közműveket és kertterületeket, korszerű hűtési-fűtési rendszerrel felszerelt, napkollektoros raktár- és irodaépületet hoznak létre.

A KEF főigazgatója a beruházástól költségtakarékos működést, a koncentrált szolgáltatások feltételeinek megteremtésétől pedig a hatékonyság javulását várja, hiszen jelenleg több bérelt telephelyről, szétaprózottan biztosítják az intézmények kiszolgálását.

WEST HUNGÁRIA BAU Kft.Magyar Építő Zrt.Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt.Épkar Zrt.Mi épül?logisztikai központXIII. kerületközintézmények

Hírlevél

Hirdetés