2024.03.29, Péntek
Három új ipari csarnok épül Zalaegerszegen
(illusztráció)

Három új ipari csarnok épül Zalaegerszegen

mti

2016.12.16. 09:11 - Hegedűs Gergely

Faipari, gépipari és ágymatracgyártó cég hoz létre csarnokot együttesen 14 ezer négyzetméteren. Összesen öt beruházás indul a megyeszékhelyen, ahol már 3 százalék alatti a munkanélküliség.

Hirdetés

Öt vállalkozás együttesen több mint ötmilliárd forint értékű fejlesztéssel ötszáz új munkahelyet teremt Zalaegerszegen. A városi közgyűlés tárgyalásán Balaicz Zoltán polgármester (Fidesz-KDNP) számolt be a projektekről.

A beruházások során

  • a nyomdaipari német Edelmann,
  • az osztrák bútorgyártó ADA,
  • a faipari amerikai Timbertech,
  • valamint a magyar gépipari cég, a Mould Tech Kft. újabb területeket vásárol a bővítéseihez,
  • az elektronikai alkatrészeket gyártó olasz DTI pedig most szeretné megvetni a lábát a zalai megyeszékhelyen.


Északon és délen is lesz bővítés

A Tudományos és Technológiai Parkban 35,5 millió forintért kíván 8000 négyzetméteres területet vásárolni az olasz DTI, amely 220 millió forintos beruházással 50 álláshelyet teremt.

Az északi ipari parkban tavaly 5 milliárd forintos beruházással 12 ezer négyzetméteres csarnokot építő német Edelmann számára az önkormányzat már idén nyáron értékesítette a beruházásával szomszédos telket, ahol újabb 3,2 milliárd forintos bővítést tervez. Ehhez pályázaton nemrég állami támogatást is nyert a cég, a régióban maximálisan adható 25 százalékkal, vagyis 787 millió forinttal támogatja az állam az újabb 100 munkahelyet teremtő bővítést.

Szintén a zalaegerszegi északi iparterületen épít új 1700 négyzetméteres ipari csarnokot 253 millió forintért az itt tevékenykedő Timbertech Kft., amely 400 milliós technológiai fejlesztést is végrehajt és 100 új dolgozót vesz majd fel. Ugyancsak ezen a területen 450 millió forintos beruházással 2400 négyzetméteres csarnokkal bővül a Mould Tech Kft., amely a 800 milliós technológiai fejlesztése mellett 150 új munkahelyet hoz létre.     

A zalaegerszegi déli iparterületen az ADA az általa tavaly átadott ágymatracgyártó üzemcsarnokot szintén bővíteni kívánja, amely újabb egymilliárd forintos befektetést jelent. A 10 ezer négyzetméteres csarnok építése már a szomszédos Bocfölde területére is átnyúlik, ezért a két önkormányzatnak a közigazgatási határát is módosítani kell.

A közgyűlés ülésén elhangzott: három év alatt 4300 új álláshely jött vagy jön létre Zalaegerszegen, s miután jelenleg 2,8 százalékos a regisztrált álláskeresők aránya, a cégeknek komoly gondot jelent az új álláshelyek betöltése.

Mi épül?ipari parkZalaegerszeg

Hírlevél

Hirdetés