2024.05.30, Csütörtök
Modern kollégiumi épülettel bővül a Debreceni Egyetem
hkszk.unideb.hu

Modern kollégiumi épülettel bővül a Debreceni Egyetem

MTI

2016.12.20. 13:05 - Antal Zsófia

Az agrártudományi campuson épülő szállás mellett a már meglévő kollégiumok felújítására is sor kerül a felsőoktatási kollégiumfejlesztési stratégia keretéből.

Hirdetés

Mintegy 15 milliárd forintot fordíthat kollégiumai fejlesztésére a Debreceni Egyetem - mondta Pósán László fideszes országgyűlési képviselő keddi debreceni sajtótájékoztatóján. A beruházások a kormány által elfogadott országos felsőoktatási kollégiumfejlesztési stratégia 193 milliárd forintos keretösszegéből valósulnak majd meg.

A rendelkezésre álló forrásból az átalakítások, bővítések, felújítások mellett egy új kollégium is épül a városban: az egyetem agrártudományi központjának campusán 350 férőhelyes modern diákszállás kap helyet. A felújítások zöme, illetve az új kollégium építése várhatóan 2018-ban kezdődhet el.

A Debreceni Egyetem jelenleg 16, a szolgáltatás minőségében egymástól jelentősen eltérő kollégiumot tart fenn, és ezekben mintegy 3500 férőhely van, ami az országos kapacitás tíz százaléka. A vidéki felsőoktatási intézmények kollégiumainak átlagéletkora 48-49 év, ugyanakkor a minőségi diákszállásokat egyre inkább keresik a magyar hallgatók, de legfőképpen a külföldi diákok, akiknek a száma a Debreceni Egyetemen évről évre emelkedik.

Mi épül?épületfelújításDebrecenoktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés