2024.04.16, Kedd
Közelít a vizes vb: indul a Hajós Alfréd Sportuszoda felújítása
magyarepitok.hu

Közelít a vizes vb: indul a Hajós Alfréd Sportuszoda felújítása

magyarepitok.hu

2017.02.02. 17:52 - Antal Zsófia

Az Épkar Zrt. végzi el a nyárra a Hajós Alfréd és a Széchy Tamás Uszoda szükséges rekonstrukcióját a Margitszigeten, 1,68 milliárd forintból.

Hirdetés

A Nemzeti Sportközpontok az Épkar Zrt-t bízta meg a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda és a Széchy Tamás Uszoda vizes vb-re szükséges, együttes felújításával, melynek szükségességéről tavaly márciusban született kormányhatározat. A munkálatok idén januárban kezdődtek el, s júliusra befejeződnek. A kivitelezés a Finta és Társai Építész Stúdió Kft. tervei alapján zajlik, költsége 1,68 milliárd forint.

A felújítás az uszodateret, a földszinti uszodatechnológiai helyiségeket és az uszodatérrel határos lapostetőket, valamint a külső területeket is érinti. Az Épkar Zrt. feladata a Hajós Alfréd Sportuszodában:

  • a beltéri medence feletti tető beázás-mentesítése, a mennyezet szakipari javítása és ellátása betonkorrózió elleni védelemmel,
  • a fedett tanmedence felújítása,
  • a tető és a homlokzatok nyílászáróinak szükség szerinti cseréje, felújítása, valamint a beltéri faajtók cseréje,
  • a légtechnikai rendszerek felújítása,
  • erős- és gyengeáramú felújítások, fejlesztések,
  • a kültéri medencék vízgépészeti felújítása,
  • környezetrendezési munkák.

A Széchy Tamás Uszodában az uszoda vízellátó rendszerének javítására, valamint a medence körüli csatorna felújítására kerül sor.

A Hajós Alfréd műépítész, olimpiai bajnok által 1930-ban tervezett épület országos védettségű műemlék, emiatt az Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatal előírásait szigorúan be kell tartani. A munka befejezését követően az épület teljes kapacitással, működőképesen áll a versenysport és a nagyközönség rendelkezésére, természetesen a vb előkészítés és a vb ideje alatt a rendezvényekhez illeszkedő korlátozásokkal.

műemlékfelújításÉpkar Zrt.Mi épül?sportberuházásokvizes vb 2017MargitszigetHajós

Hírlevél

Hirdetés