2024.04.19, Péntek
Négy uszoda is megújul a vizes vb-re
fotó: europabajnoksag.eu - Hajós-uszoda

Négy uszoda is megújul a vizes vb-re

mti

2016.03.04. 08:53 - Hegedűs Gergely

Több mint 7 milliárd forintot csoportosít át a kormány a költségvetésben a 2017-es vizes világbajnoksághoz kapcsolódó fejlesztésekre, melyek a fővárosban a Császár-Komjádi Sportuszodát, a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodát és a BVSC-uszodát, míg Balatonfűzfőn a Balaton Uszodát érintik.

Hirdetés

A Magyar Közlöny csütörtökön megjelent számában az olvasható, hogy több mint 7 milliárd forint átcsoportosítását rendelte el a kormány az idei költségvetésben a 2017-es vizes vb érdekében. A kormány határozata szerint 7 milliárd 141 millió forintot a Nemzeti Olimpiai Központ-beruházás támogatására szánt összegből csoportosítanak át vízisport-létesítmények megújítására, valamint kiemelt sportegyesületek sportlétesítmény-fejlesztéseire.

Emellett a határozatban felszólítják a nemzetgazdasági minisztert és a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy gondoskodjanak 1 milliárd 362 millió forintnyi forrás biztosításáról a jövő évi költségvetés tervezésekor.

A határozathoz csatolt táblázat szerint a fejlesztések érinteni fogják a Császár-Komjádi Sportuszodát, a margitszigeti uszodákat (a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodát és a 2006-ra hozzáépített Széchy Tamás Uszodát), a balatonfűzfői Balaton Uszodát és a BVSC-uszodát.    

A dokumentumban felszólítják a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy kössön támogatási szerződést a vizes vb létesítményei építtetőjének kijelöléséről, valamint a toronyugrás céljából létesítendő óriás ugrótorony létesítését szolgáló ingatlanok meghatározásáról.

Mi épül?sportberuházásokvizes vb 2017

Hírlevél

Hirdetés