2024.05.19, Vasárnap
Új csarnokkal futtatja fel forgalmát a magyar autóalkatrészgyártó
(illusztráció)

Új csarnokkal futtatja fel forgalmát a magyar autóalkatrészgyártó

mti

2017.02.20. 16:15 - Hegedűs Gergely

Márciusra megépülő gyártóüzeme által közel kétszeresére nő a tamási cég árbevétele.

Hirdetés

Több mint négyszázmillió forintos beruházással új üzemcsarnokot épít a Tolna megyei Tamásiban autóipari alkatrészgyártáshoz a Fémvillszer Lakatosipari Kft.

A cég a Széchenyi 2020 program ötvenszázalékos, 214 millió forintos támogatásával valósítja meg a projektet. A 700 négyzetméteres üzemcsarnok várhatóan márciusban elkészül. 

A társaság Tamásiban az autóipar számára hűtő-fűtő vízcsöveket rögzítő, forgácsolt alumínium csatlakozókat állít elő CNC-marógépekkel és esztergagépekkel nagy sorozatszámban. Az eszközök beszerzésével egy hatékony gyártósor valósul meg, amellyel a vállalkozás képes lesz megfelelni az autóipari alkatrészekkel szemben támasztott szigorú követelményrendszereknek. 


Az idei év hozhatja az ugrást

Szabó Levente, társtulajdonos a cég közleményében úgy fogalmazott, a megrendelőjük közvetlenül értékesíti termékeit a Volkswagen-csoportnak. A cég a tamási üzemben 15 embert foglalkoztat majd.

Az 1998-ban alapított kft., amely gépgyártással és munkaerő-kölcsönzéssel is foglalkozott, 2016-os nettó árbevétele nagyságrendileg megegyezik a 2015-ös 579 millió forinttal, a nettó árbevétel 2017-ben a termelés felfutásával várhatóan meghaladja az egymilliárd forintot.

Mi épül?Tamásiautóiparüzemépítés

Hírlevél

Hirdetés