2024.04.23, Kedd
Még idén elkészül Békéscsabán a Kórház utcai stadion felújítása
Békéscsaba 1912 Előre (Facebook)

Még idén elkészül Békéscsabán a Kórház utcai stadion felújítása

magyarepitok.hu

2017.03.16. 10:40 - Antal Zsófia

A sportlétesítmény új lelátókat, kiszolgáló helyiségeket, pályafűtést és világítást kap. A korábbi lelátók bontását is magába foglaló beruházás összköltsége közel 1 milliárd forint.

Hirdetés

Békéscsaba önkormányzata január 18-án írta alá a beruházás kivitelezési szerződését, azonban a Közbeszerzési Értesítőbe csak a napokban került fel az eredménytájékoztató: a Kórház utcai labdarúgó sportlétesítmény fejlesztését a dunavarsányi Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. végzi. A munkaterületet február 8-án adták át a cég számára.

A Kórház utcai stadion látványterve (forrás: Békéscsaba 1912 Előre)

A nettó 930,2 millió forint értékű megbízás keretében a Pharos 95 kivitelezésében megtörténik:

  • a centerpálya Kórház utca felőli (dél-keleti) oldalán meglévő vasbeton szerkezetű lelátó visszabontása és felújítása,
  • a centerpálya Izraelita temető felőli (észak-nyugati) oldalán egy több mint 2280 fő ülőhellyel ellátott új lelátó építése,
  • a lelátókhoz kapcsolódó öltözők, VIP-helyiségek, sajtó helyiségek, pénztár, büfé, vizesblokkok és egészségügyi helyiségek kivitelezése,
  • egy 3500 négyzetméteres VIP parkoló kialakítása,
  • a pályavilágítás rekonstrukciója,
  • a pályafűtéshez tartozó kazánház építése, valamint 2 darab 770 W fűtő teljesítményű gázkazán beépítése és gépészeti rendszerének kialakítása.

Február eleje óta a bontási munkáknak csaknem a végére értek, a Békéscsaba 1912 Előre futballcsapat honlapjának tájékoztatása szerint a teljes befejezés decemberre várható.

A békéscsabai stadion megújítása a kormány stadionrekonstrukciós programja keretében 2014-ben kezdődött, a pálya talajfelújítása ezért már megtörtént.

Galéria

Mi épül?építőipari cégeksportberuházásokBékéscsaba

Hírlevél

Hirdetés