2024.04.24, Szerda
Saját épületet kap a karcagi rendőrkapitányság
(a kép illusztráció)

Saját épületet kap a karcagi rendőrkapitányság

magyarepitok.hu

2017.04.18. 11:44 - Hegedűs Gergely

A zöldmezős beruházásban háromezer négyzetméteres új épületet emelnek a Szolnok megyei város központjában.

Hirdetés

Kiírták a közbeszerzést a karcagi rendőrkapitányság új épületének kivitelezésére. A kapitányság a város központjában, a Széchenyi sugárút és a József Attila utca kereszteződésében épül meg mintegy 3000 négyzetméteren. Az U alakú épületben a magas tetős utcai szárnyak háromszintesek, a lapos tetős udvari szárny kétszintes lesz. A projektben 48 darab új parkoló is létrejön.

Az ingatlant az önkormányzat korábban jelképes összegért adta át a belügyminisztériumnak annak érdekében, hogy új rendőrkapitányság épüljön Karcagon. A karcagi rendőrség jelenleg a városházán bérel irodákat. Dobos László polgármester korábban úgy nyilatkozott, olyan épületet szeretnének, ami őrzi a karcagi hagyományokat, és a város legfontosabb épületei stílusjegyeit is magán hordozza.

Az Országos Rendőrfőkapitányság beruházásának támogatása megjelent a 2017-es költségvetés hazai beruházásokat tartalmazó jegyzékében.

Az összesen mintegy 1 164 milliárd forint összegű fejlesztést felsoroló jegyzékben egy 450 millió forintos tétel szerepel karcagi rendőrség elhelyezését szolgáló új épület építésére.

Mi épül?közintézményekKarcag

Hírlevél

Hirdetés