2024.03.28, Csütörtök
Évtizedek óta várt sportberuházást valósít meg egy Bács-Kiskun megyei település
(illusztráció)

Évtizedek óta várt sportberuházást valósít meg egy Bács-Kiskun megyei település

bacsmegye.hu

2017.05.31. 15:17 - Hegedűs Gergely

Nemesnádudvar új csarnoka két község iskolásai mellett a helyi sportegyesületet és a lakosságot is kiszolgálja majd.

Hirdetés

Letették a helyi iskola udvarán épülő kézilabdacsarnok alapkövét Nemesnádudvaron. A közel 300 millió forintos beruházást a debreceni Szo-Team Kft. kivitelezi a Bács-Kiskun megyei településen. Az új csarnok 300 férőhelyes lelátóval épül meg a helyi kézilabda egyesület beruházásában.

A Nemesnádudvari Női Kézilabda és Szabadidő Egyesület elnöke, Kleinné Simon Zsuzsa korábban úgy nyilatkozott, elsősorban a helyi és a szintén itt tanuló érsekhalmi iskolások javát szolgálja majd az épület: „A mindennapos testnevelés bevezetésével időnként mozdulni is alig lehetett a kultúrház erre használt termében.” A létesítmény az egész település számára nyitott lesz, így azt is remélik, hogy a feltételek változásával tovább nő a sportolók száma, a kézilabdásoké és a focistáké egyaránt. „Régóta, több évtizede dédelgetett terv valósulhat meg” – utalt a település jelentős kézilabdás hagyományaira.

A tervek szerint jövő tavasszal nyithatja meg a kapuit a csarnok.

A beruházásra a forrás nagyobb részét a hazai kézilabda-szövetség sportágfejlesztési pályázatán nyerte el az egyesület. A 60 millió forintos önrészhez a helyi vállalkozások a TAO-n keresztül járultak hozzá. Az önrészhez ugyanakkor nagyban hozzájárult a kormányzat is – derült ki az alapkőletételen Zsigó Róbert földművelésügyi államtitkárnak, a térség országgyűlési képviselőjének beszédéből.

Mi épül?sportberuházásokNemesnádudvar

Hírlevél

Hirdetés