2024.04.19, Péntek
Folytatódik a legnagyobb debreceni szociális intézmény rekonstrukciója
idosekhaza-debrecen.hu

Folytatódik a legnagyobb debreceni szociális intézmény rekonstrukciója

MTI

2017.05.24. 16:42 - Antal Zsófia

A Pallagi úti idősotthonban ezúttal az első emeleti szobák és berendezéseik újulnak meg önkormányzati beruházásban.

Hirdetés

Újabb, 50 millió forint értékű felújítás kezdődik Debrecen legnagyobb szociális intézményében, a Pallagi úti idősek házában - mondta Papp László (Fidesz-KDNP), a város polgármestere a helyszínen szerdán. A bentlakásos otthonok fejlesztését az Európai Unió nem támogatja, így az önkormányzatnak évről évre saját forrást kell biztosítania a 325 ellátottat gondozó idősotthon korszerűsítésére.

Az 1965-ben átadott nagyerdei épület átfogó felújítására soha nem került sor, az elöregedett építmény teljes rekonstrukciója egymilliárd forintba kerülne. Addig, amíg jelentősebb pályázati forrás nem lesz, az önkormányzat saját költségvetéséből évi 50-100 millió forintot biztosít a felújítási munkákra - mondta a polgármester. Tavaly 50 millió forintból a konyhát és az első emeleti vizes blokkokat újították fel. Most újabb 50 millió forintból kezdik meg az első emeleti szobák és berendezéseik felújítását.

Papp László meggyőződésének adott hangot, hogy a társadalom öregedésével egyre nagyobb szükség van bentlakásos idősotthonokra, amelyeknek a korszerűsítését, vagy újak építését remélhetőleg pályázati források is segítik a jövőben.

Komolay Szabolcs (Fidesz-KDNP), Debrecen alpolgármestere hozzátette: a város még ebben az évben a Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból további százmillió forintot fordít szociális intézmények felújítására.

Mi épül?közintézményekDebrecen

Hírlevél

Hirdetés