2024.03.28, Csütörtök
Negyedik magyarországi gyárát is felépíti a Thyssenkrupp
mti

Negyedik magyarországi gyárát is felépíti a Thyssenkrupp

mti

2017.05.15. 08:00 - Hegedűs Gergely

A 11 milliárdos debreceni üzemben évente több mint hatmillió csavarrugót és stabilizátort készítenek csúcstechnológiával az autógyártó cégeknek.

Hirdetés

Rugó- és stabilizátorgyártó üzemet épít Debrecenben a Thyssenkrupp. A februárban bejelentett 11 milliárd forintos, 14 hónap alatt elkészülő zöldmezős beruházás helyszínén jelképesen megtették az első kapavágást a cég képviselői. A kormány 3,8 milliárd forint készpénztámogatást biztosít a beruházáshoz.    


Debrecené lesz a legnagyobb ipari terület

Karsten Kroos, a cég alkatrész-technológiai üzleti területének vezérigazgatója felidézte, Budapest, Győr és Jászfényszaru után Debrecenben építenek új gyárat. A hajdúsági városban 250 dolgozót foglalkoztatnak majd, és több mint hatmillió csavarrugót és stabilizátort készítenek csúcstechnológiával az autógyártó cégeknek.

Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester kijelentette, 2018-tól, amikor beindul a termelés a Thyssenkrupp üzemében, Debrecen lesz a legnagyobb ipari területtel rendelkező település az országban.

Marc de Bastos Eckstein, a Thyssenkrupp Presta Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a jövő évi termelés megkezdéséhez már most folyik a dolgozók kiválasztása, akiket itt és Németországban képeznek tovább.


Közel 50 milliárdos árbevétel, félezer fejlesztő

A Thyssenkrupp-csoport Magyarországon több mint 1000 munkavállalót foglalkoztat, az autóipar mellett a lifttechnikában és a Ferroglobusszal együtt az acélkereskedelemben van jelen. A cég a kormányművek számára egy szoftverfejlesztési központot is üzemeltet Budapesten 1999 óta több mint 500 fejlesztőmérnökkel, ahol az önvezető autókkal is foglalkoznak.

A nyilvános cégadatok szerint a ThyssenKrupp Presta Hungary Kft. a 2016. szeptember 30-ával végződő üzleti évben 46,4 milliárd forint nettó árbevételt és 819,2 millió forint adózás előtti eredményt ért el.

Mi épül?Debrecenautóiparüzemépítés

Hírlevél

Hirdetés