2024.03.28, Csütörtök
A Thyssenkrupp letette voksát Magyarország mellett: Debrecenben is építkezik
Földterület Debrecen határában: itt építi új üzemét a német Thyssenkrupp (fotó: MTI)

A Thyssenkrupp letette voksát Magyarország mellett: Debrecenben is építkezik

MTI

2017.02.03. 14:43 - Antal Zsófia

11 milliárd forintból hozza létre új tekercsrugó- és stabilizátorgyárát a német autóipari vállalat, 250 munkahelyet teremtve.

Hirdetés

Még el sem készült a cégcsoport jászfényszarui fejlesztése, máris új gyár építésébe kezd Debrecenben a német Thyssenkrupp Springs & Stabilizers. A mintegy 35 millió eurós beruházást, mely 2020-ig 250 új munkahelyet hoz létre, Marc De Bastos Eckstein, a Thyssenkrupp Presta Hungary Kft. ügyvezető igazgatója pénteken jelentette be. Elmondta, hogy mindez a magyar munkaerő iránti bizalom jele, hiszen a döntés több évtizedre befolyásolja a vállalat jövőjét az országban.

 

Marc De Bastos Eckstein, a Thyssenkrupp Presta Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a Külgazdasági és Külügyminisztériumban tartott sajtótájékoztatón, 2017. február 3-án. (fotó: MTI)

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a bejelentéskor elmondta, a kormány 3,8 milliárd forint készpénztámogatást biztosít a mintegy 11 milliárd forintos beruházáshoz. A Thyssenkrupp Debrecenben a legmodernebb alkatrészeket, rugókat és stabilizátorokat fogja gyártani, amelyeket a legnagyobb autómárkák használnak.

 

Földterület Debrecen határában, február 3-án: itt építi új üzemét a német Thyssenkrupp (fotó: MTI)

 

Matthias Koll, a Thyssenkrupp Springs & Stabilizers vezérigazgatója elmondta, 2018-ban kezdik meg a sorozatgyártást, 6,5 millió csavarrugót és stabilizátort fognak gyártani Debrecenben. A helyszín választásánál a megyeszékhely mellett szólt a központi földrajzi fekvés, jó infrastruktúra, megfelelő beszállítói struktúra, a jól képzett munkavállalók és jó oktatási intézmények.

 

Matthias Koll, a Thyssenkrupp Springs & Stabilizers vezérigazgatója a Külgazdasági és Külügyminisztériumban tartott sajtótájékoztatón 2017. február 3-án. (fotó: MTI)

 

A nyilvános cégadatok szerint a ThyssenKrupp Presta Hungary Kft. a 2015. szeptember 30-ával végződő üzleti évben 50,2 milliárd forint árbevételt és 1,2 milliárd forint adózott eredményt ért el, az egy évvel korábbi 31,2 milliárd forint árbevétel és 31,6 millió forintos eredmény után. A Thyssenkrupp csoport Magyarországon több mint 1000 munkavállalót foglalkoztat, az autóipar mellett a lifttechnikában és a Ferroglobusszal együtt az acélkereskedelemben van jelen. A cég a kormányművek számára egy szoftverfejlesztési központot is üzemeltet Budapesten 1999 óta, több mint 500 fejlesztőmérnökkel, ahol az önvezető autókkal is foglalkoznak.

Mi épül?Debrecenautóiparüzemépítés

Hírlevél

Hirdetés