2024.06.22, Szombat
Dán gyógyszeripari nagyberuházást adtak át Kőbányán
MTI

Dán gyógyszeripari nagyberuházást adtak át Kőbányán

MTI

2017.08.22. 15:11 - Antal Zsófia

A laborkomplexumban a Xellia termékeinek ellenőrzését végzik majd, ehhez 80 új munkatársait is felvesznek.

Hirdetés

Új épülettel bővítette budapesti gyógyszergyárát a dán Xellia Pharmaceuticals magyar leányvállalata. A 13 millió dollár (mintegy 3,5 milliárd forint) értékű beruházással 80 új, magasan kvalifikált munkahely jön létre a kőbányai üzemben. A súlyos és életveszélyes fertőzések kezelését szolgáló szerek gyártására szakosodott cég munkavállalóinak száma így csaknem eléri a háromszázat.

A 3000 négyzetméteres, központosított laboratóriumi szolgáltatásoknak otthont adó új épületet Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Carl-Ake Carlsson, a Xellia Pharmaceuticals vezérigazgatója adta át hétfőn a főváros X. kerületében. Szijjártó Péter elmondta: a most átadott laboratórium-komplexumban - ahol a legkorszerűbb mikrobiológiai és kémiai elemző laboratóriumokat hoztak létre - végzik majd a világon előállított összes Xellia gyógyszer végső ellenőrzését és tesztelését. A Xellia gyógyszeripari termékek piarca kerülésére a végső igent magyar mérnökök, gyógyszerészek és mikrobiológusok mondják ki.

MTI

Carl-Ake Carlsson üdvözlő beszédében arról szólt, hogy a magas szintű magyar szaktudás alapvetően fontos a Xellia számára, ezért is hozták létre Budapesten az új laboratóriumi szolgáltatásokat végző egységet. A vállalat elkötelezett a magas színvonalú munka, termékelőállítás mellett, aminek biztosítéka a magyar munkatársak kiváló hozzáértése.

A Xellia Gyógyszervegyészeti Kft. múlt évi árbevétele 18 százalékkal haladta meg az előző évit, és elérte az 5,5 milliárd forintot. Az idei évre is két számjegyű árbevétel növekedéssel számolnak a társaságnál - mondta Németh Zsolt ügyvezető igazgató. Emellett a dán tulajdonos további K+F tevékenységek Magyarországra telepítését is fontolgatja. A most átadott gyár várhatóan novemberben kezdi meg a működést - mondta az ügyvezető igazgató.

Mi épül?Kőbányaüzemfejlesztésgyógyszeripar

Hírlevél

Hirdetés