2024.06.17, Hétfő
3 milliárdból bővít Budapesten a gyógyszercég
kép: xellia.com

3 milliárdból bővít Budapesten a gyógyszercég

MTI

2016.05.26. 09:39 - Antal Zsófia

Háromezer négyzetméteres lesz a Xellia Pharmaceuticals új üzeme, 2017 nyarára készül el. A 3 milliárd forint értékű beruházás 80 embernek teremthet munkát.

Hirdetés

A Xellia Pharmaceuticals dán gyógyszeripari vállalat súlyos és életveszélyes fertőzéseket kezelő szerek előállítására szakosodott. Budapesten jelenleg 200 dolgozót foglalkoztatnak gyógyszerhatóanyagokat gyártó üzemükben.

Az üzemet most új épülettel bővítik: a 10 millió dolláros (azaz csaknem 3 milliárd forintnyi) beruházással létrejövő épület alapkövét szerdán tették le. Központosított laboratóriumi szolgáltatásoknak fog otthont adni. A társaság tájékoztatása szerint a mintegy 3000 négyzetméter alapterületű új létesítmény a Xellia meglévő üzeme mellett épül meg.

A 2017 nyarára elkészülő épületben korszerű mikrobiológiai és kémiai elemző laboratóriumok, valamint irodák kapnak helyet. A tervek szerint a vállalat nyolcvan munkatárssal bővíti szakmai csapatát a gyártás, a termékvizsgálat és a minőségbiztosítás területén.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter május 31-én hivatalos dániai látogatása keretében ellátogat a Xellia koppenhágai központjába is. A magyar delegáció megtekinti a gyárat, és megbeszélést folytat a vezetőséggel esetleges jövőbeni beruházásokról.

A koppenhágai székhelyű Xellia jelenleg 1200 főt foglalkoztat a Dániában, az Egyesült Államokban, Magyarországon és Kínában található operatív- és gyártólétesítményeiben. Több mint 70 országban mintegy 500 ügyfelet szolgálnak ki az egészségügyi szektorban. 2013 júliusa óta a Xellia a Novo Group holdingvállalataként működő Novo A/S 100 százalékos tulajdonában áll.

Mi épül?üzemfejlesztésgyógyszeripar

Hírlevél

Hirdetés