2024.03.29, Péntek
Celldömölkön a katolikusok, Kunszentmiklóson a reformátusok kaptak iskolát
martinus.hu

Celldömölkön a katolikusok, Kunszentmiklóson a reformátusok kaptak iskolát

martinus.hu, kozbeszerzes.hu, magyarepitok.hu

2017.09.01. 20:55 - Antal Zsófia

A Vas megyei településen az általános iskola alsó tagozata, míg a Bács-Kiskun megyeiben a gimnazisták tanulhatnak újonnan felépített épületben ettől a tanévtől kezdve.

Hirdetés

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Szombathelyi Egyházmegye anyagi támogatásával új épületet kapott a celldömölki Szent Benedek Katolikus Általános Iskola. Egy évig tartottak a kiviteli munkák a Koptik Odó utcában, melyeket a szombathelyi Inda Nyugat Kft. végzett el nettó 95 millió forintból.

Az épületet, melyben szeptembertől az alsó tagozatos diákok tanulnak, dr. Székely János megyéspüspök csütörtökön megáldotta. Több tanterem, aula, étkező várja a diákokat és a pedagógusokat, s a kor követelményeinek megfelelően interaktív táblák segítik a gyerekeket a tanulásban.

Varga Dezső, az egyházmegyéhez kötődő Martinus Projektiroda ügyvezetője szerint a közeljövőben tornacsarnok és szaktantermek is épülnek a katolikus iskolában.

martinus.hu

A kormány támogatásával új gimnáziumi épülettel bővült a Baksay Sándor Református Gimnázium és Általános Iskola Kunszentmiklóson. A 2446 négyzetméteres, három szintes épületszárnyat a budapesti Grabarics Építőipari Kft. kivitelezte nettó 492,3 millió forintból.

A földszinten a szaktantermek és kiszolgáló helyiségek, az első emeleten tantermek, öltözők, míg a második emeleten a tornaterem kapott helyet. Az átadási ünnepségre szombaton kerül sor, az eseményen dr. Szabó István, a Magyarországi Református Egyház Dunamelléki Református Egyházkerületének püspöke hirdet igét.

Grabarics Kft.Mi épül?új iskolaépületCelldömölkKunszentmiklósInda Nyugat Kft.

Hírlevél

Hirdetés