2024.04.20, Szombat
Egyszemélyes vállalkozásként indult cég 765 millióból fejleszthetett Fejér megyében
Simon cégcsoport - Facebook

Egyszemélyes vállalkozásként indult cég 765 millióból fejleszthetett Fejér megyében

MTI

2017.09.08. 10:25 - Antal Zsófia

A 32 éve a műanyagiparban tevékenykedő Simon István új csarnokot és szerszámüzemet adott át, emellett jelentősen bővítette gépparkját is.

Hirdetés

A Simon Műanyagfeldolgozó – Simon István egyéni vállalkozó cége – 765 millió forint értékű fejlesztést hajtott végre a Fejér megyei Kőszárhegyen, növelve fröccsöntő gyárának kapacitását. A fejlesztéshez 344,5 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból (GINOP).

A vállalkozás a meglévő üzemcsarnok mellé egy alapanyag ellátó és előkészítő csarnokot épített, míg a régi raktárból szerszámüzemet és irodákat alakított ki. A beruházással a régió egyik legjelentősebb, majdnem 100 gépes műanyag termék gyártójává vált.

Klér Zoltán pénzügyi vezető elmondta, hogy hat fröccsöntő gépet, valamint tíz műanyagdaráló gépet is vásároltak. Ezen felül a precíziós munkavégzést segítendő fémmegmunkáló gépeket szereztek be, amelyekkel a műanyag elemek fröccsöntéséhez használt szerszámokat tudják karbantartani. Mintegy 90 millió forintot fordítottak egy komplex adatgyűjtő rendszer kiépítésére, amellyel képessé váltak valamennyi fröccsöntő gépen folyó munka és gyártás online tervezésére és összetett, átfogó felügyeletére. Vásároltak még különböző mérőeszközöket, szoftvereket.

Simon István 1985-ben kezdte meg tevékenységét egyszemélyes vállalkozásként, ma már 242 embert foglalkoztat. Telephelyei Szabadbattyánban és Kőszárhegyen találhatók. Termékeik olyan világcégek gépjárműveibe kerülnek, mint a Suzuki, a BMW, a Mercedes, a PSA és a Volkswagen-csoport. A gyár havonta több mint 30 millió darab műanyagalkatrészt állít elő. A vállalkozás tavalyi 5,879 milliárd forintos árbevételhez 491,1 milliós eredmény párosult, az idei évre hatmilliárdos árbevételt és 500 milliós eredményt terveznek.

Mi épül?GINOPautóiparüzemfejlesztésKőszárhegy

Hírlevél

Hirdetés