2024.09.19, Csütörtök
Átadták a fővárosi agglomeráció új logisztikai központját, mellyel a Würth megháromszorozta kapacitásait
Fotók: Würth/Palkó György

Átadták a fővárosi agglomeráció új logisztikai központját, mellyel a Würth megháromszorozta kapacitásait

magyarepitok.hu

2024.09.18. 15:33 - Szabó Ákos

Nemcsak raktárépületet, hanem új irodaházat is épített a német cégnek a KÉSZ Csoport.

Hirdetés

Hivatalosan is átadták a Würth Szereléstechnika Kft., Magyarország egyik legnagyobb szereléstechnikai termékeket forgalmazó vállalatának 1 950 négyzetméteres alapterületű irodaházát és 4 800 négyzetméteres raktárépületét Törökbálinton – derül ki a lapunkhoz eljuttatott közleményből. A németországi központú családi vállalkozás 36 éve van jelen hazánkban, üzlethálózatuk országos lefedettségű, a huszadik, veszprémi Würth Shop még ez év novemberében megnyílik.

A fejlesztéssel több mint háromszorosára növelték a cég tárolási kapacitását korábbi, budaörsi raktárához képest. A közel 26 millió euró értékű beruházás 2021-ben indult.

A generálkivitelezési munkákat a KÉSZ Csoport tagvállalata, a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. végezte, a nyílászárók, az irodaház külső burkolatai, a trapézlemezek és az acelor burkolatok tervezése pedig a bim.GROUP feladata volt. Az épület terveit a Demeter Design Stúdió és a Reload Építészstúdió készítette. A generál építész és belsőépítész tervezők Demeter Nóra DLA (DDS Design), Petőcz-Tóth Anikó és Csizmadi Péter DLA (Reload Építészstúdió) voltak.

 

A természetes fény világít be az irodaház üvegfelületein

 

Fotók: Würth

A Würth-csoport az egyik első külföldi vállalatként érkezett Magyarországra 1988-ban. A cég 4 fős vállalkozásként indult, ma már országszerte 316 munkatársa van, ebből közel 130-an dolgoznak az új, törökbálinti központban - írják a közleményben.

Az új törökbálinti telephely tervezésekor kiemelt szerepet kapott a természetes fény, amit az irodaház nagy üvegfelületei biztosítanak.

A raktárcsarnok lesüllyesztése lehetővé teszi a kilátást a közeli erdős területre, így az épület kialakítása nemcsak esztétikus, de környezetével is összhangban van.

 

 

A központ teljes mértékben földgáz mentes, az irodaház és a raktárcsarnok hűtéséről, illetve fűtéséről hőszivattyúk gondoskodnak. Az épületek energetikai besorolása BB. Az irodaház parkolójában 6 töltőoszlopon egyidejűleg 12db elektromos autó tölthető. A napelemes energiatermelés kiépítésének első fázisában a raktárcsarnok tetején 175 KWh-os rendszert alakítottak ki, amelynek további bővítése várható.

 

A Würth-csoport hosszú távon tervez Magyarországon

 

 

Az új székház ünnepélyes avatóján Prof. Dr. h. c. mult. Reinhold Würth, a vállalat tulajdonosa ünnepi beszédet mondott, amelyben kiemelte a magyarországi cég gazdag múltját és jövőbeli terveit. Az ünnepségen a Würth család tagjai mellett számos üzleti partner és meghívott vendég is jelen volt, akik együtt ünnepelték a vállalat új mérföldkövét.

 

 

Csapó Gergely, a Würth Szereléstechnika Kft. ügyvezető igazgatója a megnyitón elmondta: „Az évek során olyan infrastruktúrát építettünk ki, amelyen keresztül bármikor partnereink segítségére lehetünk: 180 fős értékesítési csapatunk iparágakra specializálódva dolgozik, miközben folyamatosan bővítjük üzleteink számát és fejlesztjük elektronikus kereskedelmünket. Szerteágazó tevékenységünknek most olyan hátteret hoztunk létre, amely évtizedekre biztosítja a kompromisszumok nélküli fejlődési lehetőséget. Ez a központ a bizonyíték rá, hogy a Würth-csoport hosszú távon tervez magyarországi partnereivel. Mi hiszünk abban, hogy a partnerekhez közel lenni érték.”

A Würth Szereléstechnika Kft. a gazdaság minden szereplője számára biztosítja sajátmárkás szereléstechnikai termékeit és az ezekhez tartozó széleskörű szolgáltatásait. A vállalat (nettó) árbevétele 2023-ban közel 16,5 milliárd forint volt.

A Würth Szereléstechnika Kft. partereinek száma mára eléri 24 000-et. A Németországban forgalmazott 180.000 féle Würth termékből Magyarországon már több mint 77 000 elérhető, amiből a most átadott törökbálinti raktár kapacitása biztosítja, hogy 11 500 féle folyamatosan rendelkezésre álljon partnerei számára.

Galéria

Mi épül?KÉSZ CsoportKÉSZ Metaltech Kft.Demeter Design Stúdióbim.GROUP Kft. Törökbálintirodaraktárlogisztikai központDélmagyarországi Vasbetonipar (DVB) Kft.

Hírlevél

Hirdetés