2024.03.29, Péntek
Új onkológiai tömbbel lépett szintet Nógrád megye egészségügyi ellátása
Fotók: EBH INVEST

Új onkológiai tömbbel lépett szintet Nógrád megye egészségügyi ellátása

magyarepitok.hu

2022.03.16. 08:30 - Kolinek Nóra

Az EBH INVEST és a System Bau Trade munkájával épült tömb őszre fog teljes kapacitással működni.

Hirdetés

Teljessé vált az országos onkológiai hálózat a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház új onkológiai tömbjével − mondta az emberi erőforrások minisztere március 10-én Budapesten. Kásler Miklós sajtótájékoztatón kiemelte, ezzel a betegek ellátása a diagnózistól a terápiáig megoldott, a képalkotó, a patológiai, a sebészeti, a sugárterápiás és a laboratóriumi hátteret is beleértve.

A salgótarjáni megyei kórház komplex fejlesztése 17,4 milliárd forintból valósult meg, és az intézmény területén épülő új − háromszintes, 3300 négyzetméteres − onkológiai tömb őszre fog teljes kapacitással működni.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az épület kivitelezését az EB Hungary INVEST Kft. és a System Bau Trade Kft. végezte el.

Fotók: EBH Invest

A központ nagy előrelépés a térségi egészségügyi ellátás területén: sugárterápiás kezelés a nógrádiak számára korábban a legközelebb Budapesten vagy Miskolcon volt elérhető.

Becsó Zsolt, a Nógrád megyei 1. számú egyéni választókerület országgyűlési képviselőjelöltje arról beszélt, hogy az elmúlt tizenkét évben a kórházban 29 projekt valósult meg 5,5 milliárd forint értékben.

 

Fejlesztik a laboratóriumot, és további új eszközöket is beszereznek

Bővítették a sürgősségi és a rehabilitációs osztályt, megújult a gyerekosztály, ezen kívül napelemrendszert építettek és eszközöket szereztek be. Az új onkológiai központ a Modern városok programban valósult meg, amely új távlatokat nyitott a város életében, érintve a turizmust, a gazdaságot és az egészségügyet is − emelte ki.

A salgótarjáni megyei kórház 17,4 milliárdos fejlesztéséből 7,5 milliárd forintot eszközbeszerzésre fordítottak. Fejlesztik a sürgősségi és a laboratóriumi ellátást, korszerű eszközöket vásárolnak, új helikopterleszálló épül és informatikai beruházás történik − sorolta.

Becsó Zsolt elmondta: az elmúlt tizenkét évben a Szent Lázár Megyei Kórház fejlesztésein túl a pásztói Margit Kórházban egymilliárd forintos beruházás történt, a salgótarjáni városi területfejlesztési operatív programból háziorvosi, fogorvosi és védőnői rendelőket fejlesztettek 420 millió forintból.

 

Mi épül?EBH INVESTSystem Bau Trade Kft.építőipari cégekSalgótarjánNógrád megyeegészségügyi fejlesztésegészségügyi beruházáskórházfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés