2020.09.19, Szombat
Elkezdődhet az új onkológiai centrum építése Salgótarjánban
Az onkológiai központ látványterve (concretemedia.hu)

Elkezdődhet az új onkológiai centrum építése Salgótarjánban

magyarepitok.hu

2019.12.04. 07:23 - Almási Krisztina

Az EBH INVEST és a System Bau Trade munkájával egy négyemeletes új tömb épül a Szent Lázár Megyei Kórház fejlesztéseként.

Hirdetés

Új onkológiai centrum építése kezdődik meg Salgótarjánban az EBH INVEST Kft. és a System Bau Trade Kft. közös kivitelezésében több mint 5,6 milliárd forintból - derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. Az új intézményt a Füleki utca 54-56. szám alatt a Szent Lázár Megyei Kórház 9 emeletes főépülete és a 4 emeletes gyermekgyógyászati épület közé, azokhoz csatlakozva építik meg.

A négyemeletes onkológiai létesítmény összesen közel 3500 négyzetméteres területtel épül meg, a földalatti szinten a speciális sugárterápiás berendezések számára szükséges környezetet alakítanak ki. A szintek közötti területi eloszlás az alábbiak szerint valósul meg:

  • alsó besugárzó-kezelő szint: 1021,98 m2,
  • földszint: 856,54 m2,
  • első szint: 518,26 m2,
  • második szint: 518,26 m2,
  • harmadik (részben gépészeti) szint: 543,78 m2,
  • negyedik szint (füstmentes lépcsőház): 19,46 m2.

A fejlesztés része az új sugárterápiás és egyéb eszközök, berendezések beszerzése mellett egy 104 férőhelyes parkoló megépítése is.

A sugárterápiás kezelés jelenleg a legközelebb Budapesten vagy Miskolcon érhető el a nógrádiak számára, így a központ nagy előrelépés lesz a térségben élőknek az egészségügyi elláttás területén.

Az onkológiai központ épületének hátsó részén, az építési területen átfolyó patak lefedése után az átfolyás biztosítására közel 190 méter csőszerkezetet fektetnek le. A kivitelezők ezen kívül elvégzik az épület mellett folyó patak medrének módosítását és vasbeton szerkezettel lefedését is.

Mi épül?EBH INVESTSalgótarjánkórházfejlesztésSzent Lázár Megyei Kórházegészségügyi fejlesztésegészségügySystem Bau Trade Kft.építőipari cégek

Hirdetés

Hírlevél

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés