2024.03.04, Hétfő
Az Épkar, a WHB és a Laki újítják fel az Operaházat
wikipedia

Az Épkar, a WHB és a Laki újítják fel az Operaházat

napi.hu

2017.09.26. 16:12 - Szabó Ákos

Hamarosan megkezdődhet az Andrássy úti művészeti palota rekonstrukciója a napi.hu információi szerint.

Hirdetés

Hamarosan megkezdődhet az Opera restaurálása – értesült a napi.hu, a bruttó 15,5 milliárd forintos szerződést hétfőn írták alá. A kivitelező az Épkar Zrt., a West Hungária Bau Kft. és a Laki Épületszobrász Zrt. lesz. A lap megszólaltatta Ókovács Szilvesztert, a Magyar Állami Operaház főigazgatóját is, aki elmondta: az építkezés költségeit az első ajánlathoz képest sikerült jelentősen csökkenteni.

Az Andrássy úti épület restaurációja során az átépítés mellett korszerűsítik a fűtést, a klímát és az elektromos hálózatot is. A munkálatok várhatóan másfél évig tartanak majd, a tervek szerint 2019 január elsején veheti újra birtokba az Opera társulata a híres épületet.

A dalszínház nem viselne el ilyen hosszú szünetet, a nézők elpártolnának – mondta el korábban Ókovács. Mivel az Operaház idén ősszel a felújításra készülve már nem nyitott ki, Magyarország legismertebb társulata az Erkel-színházban tartja jelenleg előadásait.

Az Opera próbacsarnokot is kap

Az Eiffel-csarnok a felújításra várva (magyarepitok.hu/Dernovics Tamás)

Az értesülés nem sokkal azután derült ki, hogy megkezdődött az építkezés az Opera új műhelyházán és próbacentrumán az Eiffel-csarnokban. A MÁV egykori szerelőközpontjából kialakított épület a Operaház művészeti és logisztikai központjaként működik majd tovább. Ezt a fejlesztést a Strabag végzi el mintegy 12 milliárd forintból.

WEST HUNGÁRIA BAU Kft.Laki Épületszobrász Zrt.műemlékfelújításStrabagÉpkar Zrt.Mi épül?Eiffel-csarnokOpera

Hírlevél

Hirdetés