2024.03.29, Péntek
Keszthely közterületei és iskolái is megújulnak uniós támogatásból
keszthely.hu

Keszthely közterületei és iskolái is megújulnak uniós támogatásból

MTI

2017.09.29. 13:58 - Antal Zsófia

A jelentős kastélyfejlesztés mellett az utcákról, közparkokról és oktatási intézményekről sem feledkeztek meg a Balaton parti városban, amely most újabb 1,3 milliárd forintnyi forrásból fejlődhet tovább.

Hirdetés

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből egymilliárd forintot nyert Keszthely önkormányzata, amelyet a Festetics-kastély és a Balaton-part közötti zöldterületek, utak és parkolók felújítására fordít.

Ruzsics Ferenc polgármester (Fidesz-KDNP) a részleteket ismertetve elmondta, hogy:

  • a Helikon Kastélymúzeum kapujától a Georgikon utcáig megújul a Kastély utca, valamint az ide kapcsolódó belső tömbparkoló.
  • A sétálóutca környezetében lévő utcák és terek közül is több esetében korszerűsítik a parkolókat, nagyobb zöldterületet alakítanak ki, illetve díszburkolatot kapnak egyes utcák.
  • A Helikon park teljes zöldterületének megújítása keretében erdei tornapályát hoznak létre, közvilágítással ellátott futópályát alakítanak ki, rendbe teszik a vasúti átjáró előtti parkolót, a közeli KRESZ-parkban pedig sportolási és rekreációs lehetőséget teremtenek.

 

Két iskola és egy óvoda is korszerűsödik a városban

Egy másik TOP-pályázat keretében csaknem 270 millió forint vissza nem térítendő támogatást fordít a város három közintézmény energetikai korszerűsítésére. A Zöldmező utcai iskola, a zeneiskola, valamint a Sopron utcai óvoda esetében elvégzik az épületek homlokzati és gépészeti felújítását, hőszigetelését, valamint a nyílászárók cseréjét. Az általános iskola tetejére napelemes rendszert telepítenek, továbbá korszerűsítik a zeneiskola és az óvoda fűtési rendszerét.

Ruzsics Ferenc jelezte: a közintézmények energetikai korszerűsítése 2018 végéig várhatóan befejeződik. A zöldterületek és utak korszerűsítésének tervei most készülnek, a jövő évi közbeszerzési pályázat után 2019 második felére készülhetnek el ezek a munkálatok.

Mi épül?útfelújítássportberuházásokTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)Keszthelyenergetikai beruházásparkolókóvodafejlesztésiskolafelújításközpark

Hírlevél

Hirdetés