2024.04.19, Péntek
Mórahalmon indult el a munkásszálló építő program
morahalom.hu

Mórahalmon indult el a munkásszálló építő program

MTI

2017.09.06. 10:02 - Antal Zsófia

Kilencvennégy ágyas szállás fogja enyhíteni a Csongrád megyei településen a munkaerőhiányt. A beruházás költségét hatvan százalékban fedezi a kormányzati keret.

Hirdetés

Az országban elsőként Mórahalmon épül munkásszállás a májusban nyílt kormányzati forrásból. Az épület az 50 kilométeres körzeten kívülről érkező munkavállalók elhelyezésére szolgál majd, a beruházás szerződését kedden írták alá a homokháti kisvárosban. A 94 ágyas szállás kialakítása 441 millió forintba kerül, ebből 263 millió forintot fedez a kormányzati támogatás.

A kivitelezés még ősszel elindulhat Mórahalom nyugati kapujában, ahol egyben új lakóövezetet is kialakítanak. Ennek első épülete a munkásszálló, melyet a tervek szerint jövő nyáron adhatnak át.

A munkásszállás látványterve (morahalom.hu)

Nógrádi Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta, a rendszerváltás idején Mórahalom és térsége a leginkább hátrányos helyzetű járások közé tartozott. Azonban a megyében elsőként itt alakítottak ki ipari parkot, ahol ma 108 vállalkozás működik, területe 10-ről 100 hektárra nőtt. Az ipar a kisvárosban hatszáz embernek ad munkát, s a település gazdasági továbblépésének legnagyobb korlátja ma már a munkaerő szűkössége. Ezen enyhíthet az új munkásszálló - mondta a polgármester, aki egyben a kormányzati program egyik kezdeményezője.

Mi épül?Mórahalommunkásszállók

Hírlevél

Hirdetés