2024.03.29, Péntek
Visszatérő megbízójának épít agrárközpontot a Merkbau
fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Visszatérő megbízójának épít agrárközpontot a Merkbau

magyarepitok.hu

2017.09.15. 11:47 - Antal Zsófia

Szerkezetkész a Kecskeméten kivitelezett KITE bázis, amely több funkciót szolgál majd a cég életében: az irodatér mellett raktárak és bemutatótermek is helyet kapnak benne.

Hirdetés

Új térségi bázist épít a nádudvari KITE (Kukorica és Iparinövény Termelési Együttműködés) Zrt. számára Kecskeméten a Merkbau Kft. A 3500 négyzetméteres főépületből, valamint egy portaépületből álló beruházás már szerkezetkész, a bokrétaünnepségre csütörtökön került sor a város déli részén található iparterületen.

A képre kattintva galéria nyílik!

Baranyai Katalin, a KITE Zrt. PR és marketing munkatársa az ünnepségen az alközpont létrejöttének hátteréről elmondta: a helyi piacok igényeit és a földrajzi elhelyezkedést figyelembe véve döntött úgy a KITE Zrt., hogy korábbi alközpontjaitól eltérő működésű, több funkcióval bíró térségi bázist épít Kecskeméten. A városban a Könyves Kálmán körúton már rendelkeztek alközponttal, itt azonban új céljaikat nem tudták volna megvalósítani. Ezért vásároltak 2015-ben egy 3 hektáros területet a dinamikusan fejlődő Georg Knorr utcai iparterületen.

A Merkbau által kivitelezett épület földszintjén kapnak helyet a mezőgazdasági gépeket és alkatrészeket, valamint kertészeti termékeket bemutató termek, illetve a vetőmag-, növényvédőszer-, alkatrész- és kertészeti raktárak. A félemeleten kiszolgáló helyiségek, az első emeleten pedig irodák és tárgyaló helyiségek jönnek létre. Az épület kialakításának köszönhetően a kapacitás tovább fejleszthető, s a KITE a következő években tervezi is a bővítést.

Knáb János, a Merkbau ügyvezetője a bokrétaavatón (A képre kattintva galéria nyílik!)

Knáb János, a Merkbau Kft. ügyvezetője a bokrétaavató alkalmából kiemelte, hogy először 12 évvel ezelőtt dolgoztak együtt a KITÉ-vel, ekkor Tápiószentmártonban építettek nekik raktárakat, majd Szentesen és Hódmezővásárhelyen is kiviteleztek a számukra. Az ügyvezető hangsúlyozta, nagy öröm a cég számára, hogy néhány éves szünet után ismét sikeres ajánlatot tehettek, így újabb KITÉ-vel közös projekt valósulhat meg. A többek között mezőgazdasági gépek és vetőmagok forgalmazásával foglalkozó cég már a sokadik a sorban, amelyet visszatérő ügyfeleik között tarthatnak számon.

Galéria

Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Zrt.Mi épül?Kecskemétcsarnoképítésiroda

Hírlevél

Hirdetés