2024.04.23, Kedd
Így halad a leszakadt Bódva-híd átépítése
Fotók: Colas

Így halad a leszakadt Bódva-híd átépítése

Colas/Facebook, magyarepitok.hu

2022.07.21. 15:30 - Kalácska-Nagy Nóra

Jelenleg egy 43 méter hosszú, acélszerkezetű, előregyártott modulokból épült ideiglenes híd biztosítja az átkelést.

Hirdetés

Már az új pillérek és a hídfők kivitelezése folyik a korábban megsérült Bódva-hídon. Mint ismeretes, a 27-es számú főúton, Edelény és Szendrőlád között álló Bódva-híd 2018 májusában szenvedett sérülést. Ekkor minden előzetes jel nélkül leszakadt jobb oldali járdakonzolja a korláttal együtt.

Fotók: Colas

A híd helyreállítását, vagyis a vasbeton felszerkezet (vagyis az áthidaló rész) cseréjét, illetve az alépítmények szélesítését a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megbízásából a Colas Közlekedésépítő Zrt. és az Egomax Kft. végzi el.

A Colas Magyarország közösségi oldalán osztott meg információkat a szendrőládi hídfelújításról. Eszerint korábban fúrásmintákat vettek a híd szerkezetéből azért, hogy ellenőrizzék a meglévő híd betonszerkezetének állapotát. A meglévő híd forgalmát ideiglenes útra terelték, valamint

az ideiglenes út Bódván történő átvezetését egy 43 méter hosszú, acélszerkezetű, előregyártott modulokból épült ideiglenes híd biztosítja.

Ami a korábbi munkákat illeti: a tél folyamán elvégezték a régi és az ideiglenes híd alapozását is. Tavasszal pedig a rávezető utak és az ideiglenes híd megépítésére, majd a felszerkezet és a pillérek bontására került sor.

ÚtépítésColasMagyar Közút Nonprofit Zrt.Egomax Kft.Szendrőládhídfelújításhídépítés

Hírlevél

Hirdetés